Sketchup Make downloaden

Zit er ergens diep van binnen een kleine tekenaar of architect verstopt? Laat die dan nu naar buiten komen en ga aan de slag met deze gratis SketchUp Make download!

Wat kun je met SketchUp Make?

Het is even wennen om met deze grafische software om te gaan, maar als je het eenmaal onder de knie hebt kun je de prachtigste dingen maken. Het programma beschikt over:

  • De mogelijkheid om fraaie 3D-tekeningen te maken, zoals gebouwen, voertuigen of andere voorwerpen
  • Een fijn scherm (voor de beginner) waar je allerlei tips en suggesties krijgt
  • De optie om ontwerpen te bewerken en andermans ontwerpen te bekijken

Heb je een werkelijk bestaand gebouw gemaakt in 3D? Dan kun je deze aanmelden voor een plaatsing op Google Earth. Wie weet kan iedereen van over de hele wereld binnenkort je eigen creatie bewonderen!

Gratis SketchUp Make download

Enthousiast om aan de slag te gaan met deze software? Download SketchUp Make gratis via Downloaden.nl. Je kunt dan direct aan de slag. Optioneel kun je later upgraden naar SketchUp Pro voor extra functies, maar noodzakelijk is dat zeker niet, want met de gratis Make versie kun je ook al erg veel. Hoe werkt gratis SketchUp Make downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de SketchUp Make download via de button.

Hoe werkt SketchUp Make?

Misschien heb je al eens eerder gewerkt met SketchUp Make en weet je precies hoe de tool in elkaar zit. Wie echter voor de eerste keer ermee aan de slag gaat kan best overrompeld worden door de vele functies. We lichten het dan ook graag wat verder toe. Op internet zijn overigens genoeg tutorials te vinden voor als je specifiek op zoek bent naar een bepaalde handeling. Let’s go!

SketchUp Make 3D-modellen

SketchUp Make is in de basis een tool voor het maken van 3D-modellen, dit voor de meest uiteenlopende projecten. Zo is het populair onder architecten, maar ook onder makers van videogames. Je kunt er ook hobbymatig mee aan de slag, bijvoorbeeld als je zelf een huis wilt intekenen in 3D. Waar je met potlood, papier en liniaal urenlang bezig bent, zorgt SketchUp Make ervoor dat alles compleet op schaal is. Ook aanpassingen maken werkt eenvoudig. Speel met je ontwerp en zie wat een kleine verandering kan doen.

SketchUp huis maken 3D

SketchUp biedt zelf ook tal van tutorials. Zo vertellen ze je bijvoorbeeld hoe je een huis tekent in 30 minuten. In de basis natuurlijk, met ramen, deuren, fundering en inrichting. Daarna kun je zelf experimenteren met het programma. In onderstaand filmpje zie je hoe je zelf een huis maakt in SketchUp Make. Een schuin dak maken in SketchUp? Ook dat zie je terug in deze tutorial.

Plattegrond maken SketchUp Make

Wil je geen compleet huis maken, maar juist bijvoorbeeld de benedenverdieping of bovenverdieping inrichten? Dan kun je een plattegrond maken in SketchUp Make. Hoe je dat doet zie je in onderstaand filmpje. Zoals je ziet kun je er heel wat kanten mee op en kan dit programma het ideale hulpmiddel zijn voor het inrichten van je huis!

Download SketchUp Make 2017!

SketchUp is ontwikkeld door het bedrijf Last Software en werd in 2000 uitgebracht als eenvoudig te gebruiken 3D-ontwerpprogramma. In 2006 kocht Google het bedrijf over, omdat de tool goed bruikbaar was voor hun programma Google Earth. De naam werd aangepast naar Google SketchUp. In 2012 verkocht Google de rechten aan Trimble Navigation en sindsdien is Google uit de naam gehaald.

De laatste versie van de gratis desktop app is SketchUp Make 2017. Daarnaast is de tool beschikbaar als web-app door een gratis SketchUp account aan te maken. Download SketchUp op het gewenste besturingssysteem en speel met het programma om te kijken hoe het jou kan helpen bij het inrichten van huizen, landschappen en andere zaken.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Afbeelding & foto bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Microsoft Publisher.