IDPhotostudio downloaden

Binnenkort je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs verlengen? Dan heb je ook de juiste pasfoto's nodig. Maar deze kunnen best wel aan de prijs zijn en wanneer heb je eigenlijk tijd om langs de fotograaf te gaan? Zelf maken is echter ook een uitdaging, omdat de foto aan allerlei eisen moet voldoen.

Gelukkig voor jou hebben wij een programma gevonden waarmee je die pasfoto's toch zelf kunt maken! Alle verschillende instellingen en eisen waar een pasfoto aan moet voldoen, staan automatisch ingesteld. Zo kan er niets fout gaan!

Pasfoto printen met IDPhotostudio
  • Download het programma
  • Selecteer 'Nederlandstalig'
  • Zet een vinkje bij 'show norm mask'
  • Klik op 'opties' en stel daar 35x45 mm (Netherlands in)

Je kunt nu een foto inladen die je zelf hebt gemaakt, of een scan van een pasfoto die je nog hebt liggen. IDPhotostudio zet de juiste formaten voor de printer meteen goed en met het 'fotomasker' kun je zien of je gezicht wel goed gepositioneerd is. Denk er ook nog even aan dat de achtergrond wit moet zijn!

Er zit wel een klein nadeel aan deze software: je kunt de foto niet bewerken. Je zult een foto dus nog even moeten bijsnijden etc met je favoriete fotobewerkingsprogramma, bijvoorbeeld PhotoScape.

De pasfoto printen doe je op glad fotopapier in een minimale resolutie vaan 400 dpi.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Afbeelding & foto bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Sketchup Make.