Google Earth downloaden

Wil je de wereld ontdekken maar geen complete reis maken? Dan kan dat ook gewoon vanuit je bureaustoel. Namelijk met deze Google Earth download!

Wat is Google Earth?

Door de zeer gedetailleerde kaarten van de app en het programma kun jij kennis maken met bijna iedere plek op aarde. Maar je kunt niet alleen onze planeet bekijken. Het is ook mogelijk om een kijkje te nemen in ons sterrenstelsel of op de zeebodem.

  • Zoek elke plek ter wereld op: satelliet- en luchtfoto’s
  • Gebouwen, hoogteverschillen in 3D bekijken
  • De stand van de zon bepalen als je een locatie bekijkt
  • De maan, hemel en zelfs Mars bekijken
  • Foto's van locaties bekijken

Gratis Google Earth downloaden

Zoek je de Google Earth free download? Zoek niet verder! We sturen je direct door naar de officiële Google Earth download voor het juiste besturingssysteem zodat je direct aan de slag kan. Hoe werkt dat?

Kies het juiste besturingssysteem en start de Google Earth download via de button.

Hoe werkt Google Earth?

Google Earth is een super gave tool waarmee je veel over de wereld te weten kunt komen. Typ na het downloaden van Google Earth maar eens je eigen woonplaats in. Je wordt direct naar de kaart gebracht, en krijgt ook alle informatie, zoals inwonersaantal en andere informatie (via Wikipedia). Zoom in op je huis, zet hem bij je favorieten, bekijk foto’s die door anderen gemaakt zijn of ontdek de vele andere functies van Google Earth.

Google Earth Street View en 3D-weergave

Net als bij Google Maps kun je Google Earth gebruiken als Street View. Wandel door de straten en bekijk de omgeving. Soms kunnen gebouwen en overige zaken zelfs in 3D weergegeven worden. Het verschil tussen Google Maps en Google Earth? Waar Maps vooral wordt gebruikt voor het plannen van routes, heeft Google Earth veel meer overige mogelijkheden. Wil je dus delen van de wereld bekijken, dan is Earth Google handig!

Metingen doen via Google Earth

Je kunt Google Earth metingen doen, wat om tal van redenen handig kan zijn. Zo meet je bijvoorbeeld snel de omtrek van je perceel, of bekijk je hoeveel m2 een gebied is. Bovendien is dit dé manier om afstanden in vogelvlucht te meten. Want waar je met Google Maps de routes over (de snelste) wegen opzoekt, meet Google Earth de directe afstand.

Google Earth terugkijken in de tijd

Zoek je favoriete locatie op en kijk hoe het er vroeger bij lag. Dit doe je middels de functie voor het bekijken van ‘Historische beelden’. Van Rome tot je woonplaats tot dat leuke pretpark waar je vroeger geweest bent, snuffel zelf eens rond en vergelijk jaren geleden met nu. Natuurlijk zijn alleen eerder gemaakte beelden beschikbaar. Verder kun je ook verschillende gegevenslagen over elkaar leggen, zoals historische beelden, terrein, aardbevingen en politieke grenzen.

Google Earth Mijn Plaatsen opslaan

Waar Google Earth ook voor wordt gebruikt, is het opslaan van persoonlijke locaties. Deze kun je tevens delen met anderen. En zo maak je bijvoorbeeld je eigen Google Earth Bucketlist! Deel heerlijke restaurantjes, verborgen stadjes en bijzondere bouwwerken met familie en vrienden.

Google Earth foto’s bekijken (interactief)

In de basis is Google Earth perfect voor het bekijken van foto’s van anderen. Zo zie je de mooiste beelden van je favoriete bezienswaardigheden. Wil je graag op vakantie, maar zit het vliegtuig er even niet in? Dan zit je goed met de functie Google Earth Voyager! Op bepaalde plekken kun je interactieve rondleidingen volgen, soms zelfs met gids. Zo ontdek je de culturele, historische en natuurlijke wonderen van de wereld vanuit thuis!

Via Google Earth informatie uitwisselen en ontdekken

Via Google Earth kun je ook informatie uitwisselen met andere gebruikers. Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete wandelroutes laten zien aan de rest van de wereld. Veel bekende gebouwen kunnen weergegeven worden in 3D-beeld. Wil je jezelf ook graag laten inspireren? Maak gebruikt van de zoekfunctie en klik op DOE EEN GOK. Nu krijg je een random plek in de wereld te zien, super gaaf! Tijd om te ontdekken!

Sterrenbeelden, Mars en maan met Google Earth

Via Google Earth kun je het ook buiten onze aarde zoeken, namelijk in de ruimte. Ontdek sterrenbeelden, verken de maan en Mars en zie waar Apollo 11 is geland. Wil je overigens gebruik maken van de meest geavanceerde functies? De gratis Google Earth app download heeft wat minder functies dan de Google Earth Pro download voor web. Wil je ook GIS-gegevens importeren, dan is Google Earth Pro downloaden noodzakelijk. Je kiest via onze website zelf welke versie van Google Earth je wilt installeren.

Probeer app of web Google Earth download!

Op groot scherm Google Earth web bekijken? Download Google Earth voor Windows of iOS. Liever deze gave applicatie altijd binnen handbereik hebben, waar je ook bent? Kies dan voor de Google Earth app voor Android en iOS. Je kunt het natuurlijk ook op meerdere locaties GRATIS Google Earth downloaden. Geniet van de verkenningstocht!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is PuTTY.