Irfanview downloaden

Irfanview is een super populair en uitgebreid programma om afbeeldingen te bekijken, beheren en zelfs bewerken.

Een snelle fotoviewer is onmisbaar als je veel foto's maakt en op je computer opslaat. IrfanView is een van de meest bekende, gratis, fotoviewers die er is. Natuurlijk staat er op je computer standaard een programma om foto's mee te bekijken, maar deze is vaak langzaam. Dit kan een hoop frustratie opleveren als je afbeeldingen aan het bekijken en beoordelen bent. Bespaar dit jezelf en download IrfanView!

Waarom IrfanView downloaden?

IrfanView was een van de eerste, alternatieve fotoviewers voor Windows. Het verscheen voor het eerst in 2003! Sindsdien heeft het programma als doel om unieke functies aan een simpel programma als een fotoviewer toe te voegen. En dat lukt ze aardig. Zo was IrfanView een van de eerste die het afspelen van GIF's ondersteunde.

Blader snel door al je afbeeldingen heen, of bekijk ze in een slideshow. IrfanView bevat verder een uitgebreide foto editor, een batch bestandsconverteerder en een scannerinterface. En als dat niet genoeg is, kun je de software uitbreiden via plug-ins.

IrfanView is zeer makkelijk in gebruik door de enigzins ouderwetse, maar praktische interface. Er zijn uitgebreide sneltoetsen om routine organisatie- en bewerkingstaken uit te voeren. De handige overzichtsweergave maakt het eenvoudig om door mappen te bladeren en zo de gewenste afbeeldingen te vinden.

Zo werkt IrfanView

De software is lichtgewicht te noemen omdat het zo weinig systeembronnen gebruikt. En dat betekent dat je er razendsnel mee kunt werken. En nu de kwaliteit van foto's steeds beter wordt en dus meer en meer pixels bevatten, is dat geen overbodige luxe. Daarnaast is het programma breed onderlegd. Wat voor mediabestand je ook hebt (niet alleen foto's maar ook pictogrammen, PostScript, PSD, GIF, muziek- en videobestanden), IrfanView kan er mee overweg. Dat maakt het een uitstekende alleskunner.

Maar er is nog meer! IrfanView is namelijk ook een prima converteerder voor afbeeldingen. Er zijn bijvoorbeeld een handig hulpprogramma ingebouwd voor batchverwerking, waardoor bestanden snel te hernoemen en converteren zijn. Hierbij heb je de volledige controle over iedere mogelijke instelling. Voeg daarbij de aanpasbare skins voor werkbalken en losse plug-ins aan toe en je hebt het Zwitsers zakmes onder de afbeeldingen in handen.

Irfanview biedt de volgende mogelijkheden:

  • Afbeeldingen bekijken
  • Eenvoudige bewerkingen uitvoeren
  • Screenshot functie 
  • Brede ondersteuning, ook voor RAW
  • Converteren van afbeeldingen (bv. van JPG naar PNG)
  • Batch modus
  • Plug-ins en skins installeren
  • Gebruik Irfanview als mediaplayer

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Beheren en bekijken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Adobe Bridge.