Canva downloaden

Gratis Canva voor Mac, Windows, iOS en Android downloaden, en ontwerpen wat je maar wilt? Dan zit je goed hier op Downloaden.nl!

Canva voor Windows, Mac, Android en iOS

Ben je op zoek naar een programma waarmee je professionele ontwerpen kan maken, zowel op het gebied van drukwerk, presentatie, video en social media? Dan is ontwerpstudio Canva een goede tool voor jou.

 • Uitgebreide beeldbewerking met ruim 250.000 gratis sjablonen
 • Teksten toevoegen en grafieken opzetten
 • Creëren van logo’s, infographics en e-books
 • Opmaken van drukwerk, zoals posters, (visite)kaartjes en flyers
 • Professionaliseren van je CV
 • Ruim 100 ontwerptypen, of vrij ontwerp
 • Canva-app voor ontwerpen op ieder moment
 • 5 GB cloudopslag en samenwerken in teams
 • Optioneel: opgemaakte bestanden laten afdrukken

canva op iphone

Canva downloaden gratis

Wil je Canva gratis downloaden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Volg onderstaande stappen en ga direct met de Canva software aan de slag. Hoe werkt gratis Canva downloaden?

 1. Start de download via de button.
 2. Kies het juiste besturingssysteem: Canva voor MacOS, Canva voor Windows, Canva voor Android of Canva voor iOS.
 3. Open Canva en start direct met bewerken!

Hoe werkt Canva?

Canva is een ontwerpprogramma dat gebruiksvriendelijk ingericht is, zodat iedereen ermee aan de slag kan. Je hoeft dus ook geen voorkennis te hebben van ontwerpen, want met de gemakkelijke interface, sjablonen en uitleg binnen het programma kom je er zelf uit.

De tool kan gebruikt worden voor diverse doeleinden, van het opmaken van drukwerk tot het ontwerpen van social media-afbeeldingen of complete e-books en verslagen. We vertellen je meer over de mogelijkheden.

Canva foto’s bewerken

Laad je favoriete afbeeldingen in het programma in en ga direct bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld beelden uitlijnen, draaien en rechtzetten, delen vervagen en transparant maken. Ook zijn er binnen het programma foto-effecten en filters beschikbaar. Tevens kun je tekst(ballonnen) en fotolijsten toevoegen.

Canva infographics en rapporten opzetten

Met Canva grafieken ontwerpen is een fluitje van een cent. Binnen het programma kies je uit meer dan 20 verschillende datavisualisaties. Voer de gegevens in en pas het diagram daarna nog naar wens aan qua kleur, lettertype en achtergrond.

De grafieken kun je inladen in infographics, rapporten en verslagen. Deze kun je ook op professioneel niveau creëren met het Canva programma.

Met Canva CV ontwerpen

Wil je je CV in een nieuw creatief jasje hijsen? Dat kan met Canva! De tool heeft diverse opties om je CV mooi in te richten, zodat je zeker opvalt tussen je concurrenten. Wil je een online CV ontwerpen, dan is het tevens mogelijk om interactieve video toe te voegen. Je kunt hem ook drukgereed ontwerpen in het formaat dat jij wilt.

Canva drukwerk opmaken

Van een Canva poster en flyer tot visitekaartjes en wenskaarten, dit alles kun je met het programma opmaken. Tijdens het opmaken van het bestand kun je aangeven dat het om drukwerk gaat, want dan wordt er meteen afloop aan je bestand toegevoegd.

Zelfs hele boeken opmaken is mogelijk. En het leuke aan Canva is dat ze binnen hun programma ook een optie hebben om je opgemaakte bestanden direct via hen te laten drukken.

Afbeeldingen delen via social media

Of je nu een Canva collage maakt, een infographic hebt ontworpen of een ander mooi beeld dat je graag wilt delen, vanuit Canva kan dat direct! Je kunt je documenten eventueel ook al vooraf op de juiste maat instellen, bijvoorbeeld een vierkante afbeelding voor Instagram.

Canva Pro

Je kunt Canva gratis downloaden. Geen free trial, maar een blijvende gratis versie die eigenlijk alles heeft wat je nodig hebt.

Maak je intensief gebruik van het programma, dan kun je voor €12 per maand upgraden naar Canva Pro. Hierbij krijg je 50 GB extra cloudopslag (bovenop de gratis 50 GB) en toegang tot ruim 75 miljoen premium stockfoto’s. Ook krijg je toegang tot extra sjablonen en kun je ontwerpen als sjabloon opslaan en delen met je team.

Starten met Canva!

Uit Canva reviews blijkt dat gebruikers erg tevreden zijn over het gemak van het programma en de vele functionaliteiten die daarbij horen. Het is gemakkelijk te leren en je kunt direct het gewenste bestandsformaat invoeren, waardoor je ook nog eens tijd bespaart.

Zelf ook enthousiast over Canva? Ga er dan gewoon mee aan de gang en ontdek hoe leuk het is om je beelden creatief vorm te geven met deze gebruiksvriendelijke tool. Je kunt hier de gratis versie downloaden en later altijd nog beslissen of je wilt upgraden naar Pro.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Afbeelding & foto bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is IDPhotostudio.