Adobe Animate downloaden

Gratis Adobe Animate voor Mac en Windows downloaden? Dat kan op Downloaden.nl! 

Adobe Animate voor Windows en Mac 

Ontwerp je graag animaties en zet je die in voor professioneel gebruik? Met Adobe Animate (voorheen Adobe Flash Professional) breng je animaties to the next level! Van interactieve animaties voor games en tv-programma’s tot cartoons en banners voor het web, je publiceert je content op meerdere platformen in vrijwel elke indeling.  

  • Krachtige illustratie- en animatietools 
  • Opslaan in vrijwel elke indeling 
  • Augmented reality toepassingen 
  • Frame-voor-frame animatie 
  • Game-omgevingen bouwen met startscherm- en audio-integratie 
  • Infographics tot leven brengen 
  • En nog veel meer! 

Animate is onderdeel van Adobe CC en zit dus inbegrepen in het complete Creative Cloud abonnement. Heb je geen Adobe CC abonnement, lees dan hieronder hoe je Adobe Animate gratis downloadt. 

geanimeerde olifant in bos

Animate gratis downloaden 

Wil je Animate van Adobe downloaden? Dat kan hier op Downloaden.nl! Volg de stappen en heb binnen no-time dit creatieve programma tot je beschikking. Hoe werkt gratis Animate downloaden? 

  1. Start de download via de button 
  2. Kies het juiste besturingssysteem: Animate voor MacOS of Animate voor Windows 
  3. Open Animate en laat je creativiteit los 

Hoe werkt Animate? 

Als je gaat werken met Adobe Animate dan is het handig als je enige ervaring hebt met ontwerpen. Dit is echter niet noodzakelijk, want Adobe heeft zelf een uitgebreide online omgeving ingericht met Animate Tutorials. Deze zijn onderverdeeld in basis- of specifieke vaardigheden voor zowel beginners als gevorderden. Zo leer je (beter) werken met het Adobe programma en upgrade je je skills. 

Breng personages tot leven 

Een van de functies van Animate is het tot leven brengen van expressieve personages. Je schetsen laat je bijvoorbeeld met hun ogen knipperen, praten en lopen. Met behulp van frame-voor-frame-animatie heb je maximale vrijheid om in te richten hoe je wilt. 

De acties zoals het lopen, praten en met de ogen knipperen kun je koppelen aan gebruikersinteracties, bijvoorbeeld wanneer men in een applicatie of banner een bepaalde muisbeweging of klik uitvoert. Zo ga je van schets/statisch beeld naar een geoptimaliseerde animatie. 

Interactieve web- en mobiele content creëren 

Adobe Animate heeft diverse krachtige tools voor illustratie en animatie, zodat je de meest creatieve content creëert. Zo bouw je game-omgevingen, advertenties en banners en zelfs content voor augmented reality. Daarnaast is een nieuwe en interessante optie dat je infographics tot leven kan brengen met onder andere bewegende diagrammen. 

De timeline pas je gemakkelijk aan. Ook kleuren optimaliseren, audio toevoegen en daarbij automatische lip-synchronisatie uitvoeren, werken met lagen, het kan allemaal met Animate. 

Voer alle acties handmatig in of stel eenvoudig animaties samen met kant-en-klare assets. 

Publiceren op alle platforms 

Het voordeel aan Animate is dat je animaties kan exporteren naar meerdere platforms, zoals Flash/Adobe AIR, HTML5 Canvas en aangepaste platforms als SVG. De animaties kunnen met codetaal in projecten opgenomen worden, maar het kan ook zonder te coderen. Verder zijn er speciale functies voor het snel delen op social media. 

Opslaan in de cloud 

Werken in Animate is perfect te combineren met andere Adobe CC programma’s, zoals Adobe Illustrator, Photoshop en Fresco. Ontwerpen sla je op in de cloud en zijn vanaf ieder apparaat beschikbaar. Wel zo handig als je op een andere locatie verder wilt werken.  

Enthousiast geworden om met Adobe Animate aan de slag te gaan? Start dan direct veilig en gratis je download! 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Afbeelding & foto bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Adobe Photoshop.