Adobe Fresco downloaden

Gratis Adobe Fresco voor iPhone, iPad en desktop downloaden? Dan ben je hier op Downloaden.nl aan het juiste adres. Zo komt digitaal tekenen en schilderen binnen handbereik!

Adobe Fresco voor Windows en iOS

Ben je gek op schilderen en tekenen en doe je dit graag digitaal en op een professionele manier? Dan is Adobe Fresco hét programma voor jou. Deze tool is speciaal ontwikkeld voor stylus- en aanraakapparaten. Je gebruikt het dus op onder meer je iPad of iPhone of in combinatie met een pad op Windows. Werk met ‘digitale’ water- en olieverf, zonder ook maar ooit een spatje te knoeien!

De voordelen van Adobe Fresco:

  • Teken en schilder digitaal op een natuurlijke manier
  • Uitgebreide schildertools voor gedetailleerd werk
  • Grote collectie vector- en rasterpenselen
  • Creëer beelden met water- en olieverf
  • Kleuren laten uitvloeien en vermengen
  • 3D-effecten maken met dik liggende verf
  • Geen geknoei met echte verf. Foutje? Maak het eenvoudig ongedaan!

Adobe Fresco is een interessante tool voor zowel (digitale) kunstenaars, grafisch ontwerpers en andere zakelijke gebruikers, maar ook voor hobbyisten!

Adobe Fresco downloaden gratis

Wil je Fresco van Adobe downloaden? Welkom op Downloaden.nl! Via deze pagina krijg je toegang tot dit fijne programma voor tekenen en schilderen. Hoe werkt gratis Adobe Fresco downloaden?

  1. Start de download via de button
  2. Kies het juiste besturingssysteem: Fresco voor iOS of Fresco voor Windows
  3. Open Fresco en start direct een nieuwe creatie

Hoe werkt Adobe Fresco?

Nadat je de tool hebt geopend kun je direct en nieuw doek starten. Het is handig om een touch apparaat tot je beschikking te hebben waarop je kunt tekenen. Dit kan via iPad of iPhone, of via een gekoppelde pad aan je desktop. Je kunt bijvoorbeeld ook het tekenwerk op je iPad doen om later op desktop verder te werken.

Kies uit verschillende potloden om te starten met je schets. Je kunt ook direct kleuren gebruiken, die keuze is aan jou. Daarnaast kun je achtergronden vullen in één of meerdere kleuren. Deze kun je uiteraard later altijd nog naar wens stijlen. Een goed voorbeeld van hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn ontdek je in onderstaand filmpje.

Eenvoudige gebruikersinterface

Als je vaker met Adobe programma’s werkt dan ben je vast op de hoogte van de vele mogelijkheden van deze tools. Vaak zijn de interfaces door deze vele opties vaak even wennen. Fresco is echter super eenvoudig te leren. Veel opties in het menu spreken vanzelf, dus het is zeker leuk om er zelf eens mee te spelen en te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Schetsen, inkleuren en detailleren

Nadat je een schets hebt gemaakt kun je starten met inkleuren. Iedere kleur is mogelijk. Werk aan de hand van kleurcodes of maak gebruik van de kleurencirkel. Vervolgens kun je tot in de puntjes detailleren. Brengt schaduwen aan, vervaag kleuren of laat ze vloeiender in elkaar overlopen. Voeg lichtinval toe. Verdik verf voor een 3D-effect. Je krijgt toegang tot je eigen studio, waarmee je hetzelfde kunt (of misschien nog wel meer) als met echte olieverf of waterverf.

Updates Adobe Fresco

Fresco van Adobe blijft vernieuwen en nieuwe functies toevoegen! De app is nu al erg uitgebreid, maar de updates maken het steeds meer mogelijk om je werk nog verder in detail te perfectioneren. Denk aan functies als knipmaskers (lagen als maskers gebruiken), ondersteuning voor (nieuwe) Adobe Fonts en overige tekenhulpmiddelen. Probeer Adobe Fresco zelf, het is zowel aan te raden voor de professionele kunstenaar als voor zakelijke doeleinden én voor de hobbyist!

Haal meer uit Fresco met Adobe CC

Je kunt gratis Fresco downloaden via deze pagina en gebruik maken van alle functies van het programma. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om Fresco in combinatie met Adobe Creative Cloud te gebruiken. Zo krijg je toegang tot Adobe Stock met extra penselen, lettertypen en (vector)afbeeldingen. Ook kun je je artwork inladen in Photoshop of InDesign voor het opmaken van afbeeldingen en drukwerk.

Via Adobe CC sla je al je projecten op in de cloud. Handig om je werk nooit kwijt te raken, of om samen te werken met andere teamleden. Het complete pakket Adobe Creative Cloud gratis proberen? Dan kun je terecht bij de Adobe CC download op Downloaden.nl.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Afbeelding & foto bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is PIXresizer.