Adobe Stock downloaden

Gratis Adobe Stock voor Mac en Windows downloaden? Dat kan op Downloaden.nl! 

Adobe Stock voor Windows en Mac 

Ben je bezig met een creatief project en horen daar passende afbeeldingen en video’s bij? Adobe Stock biedt uitkomst! In deze stockfoto database ontdek je het meest uiteenlopende beeldmateriaal in hoge resolutie. 

 • Scherpe stockfoto’s te downloaden in verschillende formaten en beschikbaar voor bewerking 
 • Premiumstockafbeeldingen, extra krachtige afbeeldingen(reeksen) voor storytelling 
 • Stock video’s voor ieder project, zowel 4K en HD-stockvideoclips 
 • Royaltyvrije sjablonen voor onder andere gebruik in Adobe PhotoshopInDesign en Illustrator 
 • Vectoren en illustraties vrij om aan te passen 
 • Ook royaltyvrije stockmuziek en stockaudio te downloaden 

Stock gratis downloaden 

Wil je Stock van Adobe downloaden? Dan ben je op de juiste pagina van Downloaden.nl beland. Met enkele simpele stappen kun je je favoriete stockfoto’s aan je collectie toevoegen. Hoe werkt gratis Stock downloaden? 

 1. Start de download hieronder of via de button aan de rechterkant. 
 2. Kies het juiste besturingssysteem: Stock voor MacOS of Photoshop voor Windows. 
 3. Open Adobe Stock en doorzoek de collectie! 

Hoe werkt Adobe Stock? 

Wanneer je gebruik wilt maken van Adobe Stock dan kun je kiezen voor het gratis proefabonnement, een doorlopend maandabonnement of betalen per foto. Uiteraard kun je vóór het downloaden een duidelijke preview van de afbeelding zien. De voorvertoning is beschermd met een watermerk. 

Handige zoekfunctie 

Met het gigantische aanbod stockassets van Adobe Stock zou je misschien denken dat het lastig is om te vinden wat je zoekt. Niet als je de Stock zoekmachine optimaal gebruikt. Deze is zo ingericht dat je binnen no-time je bibliotheek vult met alles wat je nodig hebt. 

Vul één of meerdere trefwoorden in bij de zoekfunctie en vink daarbij aan of je ál het materiaal wil zien, of alleen filtert op afbeeldingen, sjablonen, premium of 3D, video of audio. 

Resultaten filteren 

Nadat je op een keyword hebt gezocht, zie je direct hoeveel resultaten er zijn. Wanneer je op een afbeelding klikt dan zie je overigens ook nog eens suggesties. Kortom, een gigantisch aanbod. Om beter te vinden wat je zoekt gebruik je daarom de filterfunctie van Stock. 

 • Sorteer op relevantie, aanbevolen meest recent of juist tot nu toe onontdekte inhoud 
 • Richting foto, horizontaal – verticaal – vierkant – panoramisch 
 • Kleuren, kies een specifieke kleurstelling of bepaal de levendigheid van het hele pallet 
 • Afbeeldingen met tekstruimte en foto’s met juist wel óf geen mensen 
 • De verhouding scherptediepte 
 • De grootte, vul specifiek het aantal pixels/megapixels in 

Reverse image search 

Een interessante functie van Adobe Stock is dat je ook andersom kan zoeken op afbeelding. Dat wil zeggen dat wanneer je een afbeelding hebt waarbij je een andere matching afbeelding zoekt, dat je deze kan uploaden voor gelijkende foto’s. 

Afbeeldingen, geluid en video downloaden 

Wil je een stockafbeelding of ander type bestand downloaden? Dat kan heel makkelijk door bij het betreffende bestand op de button voor downloaden te klikken. Andere opties zijn het downloaden van de voorvertoning met watermerk of het opslaan in de bibliotheek (opslaan als favoriet om later nog eens te bekijken voordat je gaat downloaden). 

Per afbeeldingen zie je steeds de afmetingen/grootte van het bestand. Ook vind je er het bestandstype en de naam van de fotograaf. Indien je meer werk van dezelfde fotograaf wil zien dan klik je op de naam. 

Sneller werken met Adobe Creative Cloud-apps 

Het voordeel aan de stockfoto website Adobe Stock tegenover andere stocksites is dat Stock opperbest samenwerkt met andere Adobe programma’s. Heb je namelijk een afbeelding gevonden die je wilt bewerken, dan kun je deze via Adobe CC direct openen in een van de bewerkingsprogramma’s, zoals PhotoShop, InDesign of Illustrator. Muziek voeg je meteen toe in Adobe Premiere Pro.  

Al je (bewerkte) afbeeldingen sla je veilig op in de cloud en open je waar en wanneer je maar wilt vanuit verschillende devices. 

Onbeperkt foto’s downloaden 

Met onze download krijg je maar liefst Adobe 10 stockfoto’s gratis, dit ter waarde van €29,99. Dat is tevens de vanaf-prijs voor het verlengen van je Adobe Stock pakket. Je kunt zelf tegoeden kopen voor het aantal afbeeldingen dat je per maand wil downloaden. Hoe meer assets per maand, hoe voordeliger de prijs per asset. Het is tevens mogelijk om afbeeldingen los aan te kopen.  

Let op, Het downloaden van Adobe stockfoto’s zit niet standaard in het Adobe CC pakket, deze optie kun je optioneel toevoegen. Test eerst of Adobe Stock iets voor jou is en pak hieronder je 10 gratis afbeeldingen. 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Foto apps.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is PlantSnap.