FastStone Image Viewer downloaden

Het gratis FastStone Image Viewer is een compleet programma voor alles wat met afbeeldingen te maken heeft. Je hoeft vanaf nu nooit meer aparte programma's te gebruiken om foto's te bewerken, beheren en te bekijken!

Waarom FastStone Image Viewer downloaden?

FastStone Image Viewer is een populaire, gratis fotoviewer voor thuisgebruik. Natuurlijk staat er op je Windows computer een standaard app voor het bekijken van foto's, maar deze werkt traag en kent maar een beperkt aantal functies. Met FastStone Image Viewer daarentegen, kun je zowel foto's bekijken als bewerken. 

Het programma bevat onmisbare functies, waaronder: beeldweergave, beheer, foto's vergelijken, rode ogen verwijderen, formaat wijzigen, bijsnijden, retoucheren en het aanpassen van kleuren. De innovatieve, maar intuïtieve modus voor volledig scherm biedt snelle toegang tot alle EXIF informatie, miniatuurbrowser en andere belangrijke functies via verborgen werkbalken.

Ook fijn om te weten, is dat het programma alle belangrijke bestandsformaten en -indelingen (BMP, JPEG, JPEG 2000, geanimeerde GIF, PNG, PCX, PSD, EPS, TIFF, WMF, ICO en TGA) en populaire RAW-indelingen voor digitale camera's (CRW, CR2, NEF, PEF, RAF, MRW, ORF, SRF, ARW, SR2, RW2 en DNG) ondersteunt.

Als je op zoek bent naar simpele software om basisbewerkingen mee uit te voeren, dan is FastStone Image Viewer een van de beste kandidaten. Dat komt door de onverzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface, maar ook doordat je het in het Nederlands kunt gebruiken.

Het gebruik van Faststone Image Viewer

Naast de viewer functie, blinkt FastStone Image Viewer uit in het bewerken van foto's. 

Een van de opties die extra uitgelicht mag worden, is het rechttrekken van foto's. Heb je een foto iets scheef genomen? Dan kun je met FastStone Image Viewer de 'horizon' als het ware recht maken. Waar veel programma's na dit proces zwarte balken aan de foto toevoegen, worden deze hier meteen bijgesneden. 

  • Kleurcorrectie
  • Rode ogen verwijderen
  • Vergroten en verkleinen
  • Bijsnijden
  • Draaien, spiegelen, curve
  • Bewerken en hernoemen in batch modus
  • Slideshows maken (keuze uit +150 overgangen)

Wil je een foto echt veranderen en aanpassen (verregaand retoucheren, objecten verwijderen, toevoegen of veranderen)? Dan kun je beter een programma als Adobe Photoshop of GIMP gebruiken.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Afbeelding & foto bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Adobe Firefly.