Paint.NET downloaden

Ken je het traditionele Paint programma op Windows nog? Met Paint.NET kies je voor een gratis Paint upgrade waarmee je al je foto’s tot in detail bewerkt!

Wat is Paint.NET?

Paint.NET is een gratis en open source fotobewerkingsprogramma voor Windows. Het biedt een aantal basisfuncties op het gebied van fotobewerking, zoals lagen, selecties, tekengereedschap, kleuren, filters, effecten en meer. Het programma is gemakkelijk te gebruiken en is een goede optie voor mensen die beginnen met fotobewerking. Liever een uitgebreide fotobewerking tool? Probeer dan de gratis Photoshop download.

  • Basisfuncties die je kent uit Paint
  • Extra functies, zoals werken met lagen en filters
  • Diverse formaten, zoals PNG, JPEG, BMP, TIFF
  • Eenvoudig en gratis in gebruik
  • Paint.NET voor Windows

Gratis Paint.NET downloaden

Wil je Paint.NET downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Download Paint.NET voor Windows! Paint.NET won in 2022 de Microsoft Store App Awards en veel mensen zijn super enthousiast over deze tool. Probeer het zelf! Hoe werkt Paint.NET gratis downloaden?

Download Paint.NET gratis op Windows via de button.

Hoe werkt Paint.NET?

Paint.NET werkt super eenvoudig. Je opent een afbeelding in het programma en gaat dan aan de slag met de bewerking. Hierbij kun je denken aan het wijzigen van kleuren, het toepassen van filters en effecten, en zelfs het gebruik van lagen. Veel functies wijzen zichzelf, maar voor extra tips kun je het onderstaande filmpje bekijken.

Opslaan in gewenste bestandsformaat

Nadat je klaar bent met de bewerking, kun je de afbeelding opslaan in het gewenste bestandsformaat, zoals JPEG, PDN, PNG, BMP, TIFF, TGA, GIF, HEIC en WebP. Daarna kun je de afbeelding eenvoudig uploaden naar je website, social media of waar dan ook. Zo tover je steeds weer het perfecte plaatje op ieder medium tevoorschijn.

Paint.NET online community

Paint.NET biedt een online community waar gebruikers met elkaar in gesprek kunnen over het gebruik van het programma. Lees tips en ontdek mogelijkheden waar je zelf misschien nog niet aan gedacht had. Je kunt er ook suggesties doen voor verbeteringen. Ook zijn er tal van Paint.NET tutorials te vinden om je skills uit te breiden.

Paint.NET Macbook

Paint.NET is een tool voor Windows. Heb je een Mac en wil je het graag daarop laten draaien? Daar is een oplossing voor! Download Parallels, een tool waarmee je Windows programma’s op een Mac kunt uitvoeren. Je kunt Parallels voor Paint.NET gebruiken, maar ook voor andere vertrouwde Windows programma’s.

Probeer de gratis Paint.NET download!

Paint.NET is een project dat ondersteuning krijgt vanuit Microsoft met als doel een gratis alternatief te bieden voor Microsoft Paint. Het wordt momenteel onderhouden door Rick Brewster. Wil je steun bieden voor toekomstig development? Dan kun je een donatie doen. Je kunt natuurlijk ook eerst de Paint.NET free download gebruiken en later nog beslissen of je wilt doneren. Probeer het zelf en ervaar het gemak van deze tool!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Afbeelding & foto bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Photo Stamp Remover.