BurnAware Free downloaden

BurnAware Free is een zeer compleet programma voor het creëren van CD’s of DVD’s. Of dit nu branden of kopiëren is, of het maken van een bootable disc of image bestand.

Tegenwoordig zetten we bijna al onze bestanden in de cloud of op een externe harde schijf met een gigantische opslagcapaciteit. En in de auto luisteren we muziek via onze smartphone en een bluetooth verbinding, of plug je nog ‘ouderwets’ een USB-stick in. Maar CD’s, die worden eigenlijk nog maar heel weinig gebruikt. Toch is het slim om een goed brandprogramma op je computer te hebben staan. CD’s nemen namelijk niet al te veel ruimte in qua opslag, zijn goedkoop en handig in het ordenen en beheren van verschillende data. Daarnaast hebben veel mensen nog wel gewoon een DVD-speler in huis. En laat je je met BurnAware Free nu ook gewoon DVD’s kunnen branden en kopiëren! 

Waarom BurnAware Free downloaden?

Zoals we net al een beetje toegaven: het branden van een CD is ondertussen wel redelijk ouderwets. Maar DVD’s of Blu-Rays maken en kopiëren, dat kan nog wel heel interessant zijn. Bijvoorbeeld voor het veilig opslaan van je home-video’s, maar ook om video’s die op je computer staan op de televisie te zien.

Bootable schijven en image bestanden maken

BurnAware Free hoeft trouwens niet zo te vrezen voor zijn toekomst, nu er steeds minder CD’s gebrand worden. Het heeft namelijk nog wat extra functies te bieden. Zo is het mogelijk om bootable CD’s en image bestanden te maken.

Een bootable CD start zichzelf op. Dit is handig in het geval van bijvoorbeeld een crash. De zelfopstartende CD heeft namelijk niet het daadwerkelijke besturingssysteem van de computer nodig. Wilt je computer niets meer doen, maar heb je wel een bootable CD gemaakt van Windows met BurnAware? Dan kun je het besturingssysteem opnieuw installeren. Een andere optie is om een herstelprogramma voor foto’s en bestanden op een bootable CD te zetten. Zo kun je waardevolle data nog redden in het geval van een kapotte computer.

Image of ISO bestanden zijn weer wat anders. Dit is een exacte kopie van een DVD of CD, maar dan digitaal. Een image bestand wordt door je computer zelfs herkent als een programma of bestand dat in een schijfstation zit! Het voordeel is dat deze bestanden sneller worden opgestart dan een echt schijfje én je ze makkelijker op een lege schijf terug kunt zetten. Alle informatie staat immers al verzameld in één image bestand. 

Belangrijkste functies en kenmerken BurnAware Free:
  • Beschrijven en branden van standaard CD's, DVD's en Blu-Ray
  • Audio CD's, MP3 schijven en DVD-videos maken
  • Standaard en bootable ISO bestanden maken
  • Data en mappen uit een ISO bestand halen
  • CD's, DVD's, en Blu-Ray kopiëren
  • Data van herschrijfbare CD's verwijderen

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Branden en Rippen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is AnyDVD.