CDex downloaden

Het programma CDex is in staat om de muziek van een audio CD te rippen. Het is mogelijk om de muziek als .WAV te bewaren, maar omzetten naar andere formaten zoals MP3 is ook mogelijk. Het programma maakt voor het omzetten gebruik van diverse encoders, waarvan de bekende LAME-encoder standaard geselecteerd is.

CDex zet CD-nummers onder andere om naar deze formaten:
  • MP3
  • WMA
  • AAC
  • FLAC
  • OGG
  • WAV

CDex normaliseert tijdens het rip proces alle audio. Dat wil zeggen dat alle data tot hetzelfde geluidsniveau worden omgezet. Je schrikt jezelf dus nooit meer een hoedje omdat er in een afspeellijst ineens een nummer op heel hard volume voorbij komt.

Een andere handige feature van CDex: de titelinformatie van een CD wordt ook geript. Zo kun jij alle nummers met correcte naam en onder de juiste volgorde van het album opslaan.

CD’s rippen

Het branden van CD’s is tegenwoordig niet meer zo heel interessant. Want waarvoor zou je die eigenlijk nog gebruiken? Een CD neemt alleen maar ruimte in beslag en er past eigenlijk helemaal niet zo veel op; vaak nog niet eens een gigabyte.

Maar rippen, dat is een ander verhaal! Een CD rippen houdt in dat je de data van een schijf op een computer zet. Dat is ideaal als je eindelijk eens af wilt van die kast die uitpuilt van de albums: digitaliseer gewoon al je muziek met

Gebruiksvriendelijk

Met de interface zal CDex niet snel de schoonheidsprijs winnen: het rechttoe rechtaan design doet denken aan het oude Windows systeem. Dat maakt het wel erg gemakkelijk in gebruik, want de opties spreken voor zich.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Branden en Rippen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is InfraRecorder.