InfraRecorder downloaden

Met het Nederlandstalige programma Infrarecorder kun je eenvoudig een CD of DVD branden..

Hoe werkt het branden met InfraRecorder?

Werken met Infrarecorder is zeer makkelijk! Wij nemen je stap voor stap mee door het proces, zodat jij meteen aan de slag kunt,

Open het programma en voer in je brander een lege CD of DVD, zodat Infrarecorder deze kan lezen. Het hoofdscherm dat je ziet, bevat 4 onderdelen. Links bovenaan zie je alle hoofdmappen uit Windows Verkenner. Wil je hierin verder werken of heb je een bepaalde subvenster nodig? Dan kun je hiervoor het deelvenster rechtsboven gebruiken

Links onderin bevindt zich het derde deelvenster. Hierin lees je je de informatie die op de CD of DVD staat die in jouw brander zit. Heb je een hele lege schijf? Dan blijft dit venster natuurlijk leeg. Om hier verandering in te brengen, sleep je submappen of losse bestanden uit het deelvenster rechtsboven naar het deelvenster rechts beneden. Dit venster kun je namelijk gebruiken om de samenstelling van de lege schijf in te richten. Tevreden met de de volgorde van de bestanden? Dan hoef je alleen nog maar op de knop 'branden' te drukken. In het voortgangsvenster zie je precies hoe lang het proces nog in beslag neemt en of er zich fouten hebben voor gedaan.

Zoals je kunt lezen, is InfraRecorder een zeer eenvoudig programma om schijven mee te branden en bevat het geen overbodige toeters en bellen. Wil je ook blu-rays branden en bestaande CD's of DVD's kopieëren of rippen? Dan is Ashampoo Burning Studio een echte aanrader!

ISO / Image bestanden maken

Met InfraRecorder is het niet alleen mogelijk om CD's en DVD's te branden. Je kunt je favoriete DVD’s of CD’s ook op je computer opslaan als ‘image’ bestand. Je kunt ze dan direct afspelen vanaf een virtueel schijfstation.

Een image bestand is een exacte kopie van een DVD of CD. Het gaat hierbij niet alleen om de inhoud, maar ook de eigenschappen van het schijfje zelf. De DVD of CD wordt als image bestand virtueel op je computer opgeslagen en voortaan herkent als DVD of CD in een schijfstation. Zo kun je een digitale back-up maken van je belangrijkste CD's of DVD's.

Functies

  • Maak data- en audioschijven of een mix hiervan (fysiek of image)
  • Ondersteunt opname op dual-layer dvd's
  • Wis herschrijfbare schijven mbv vier verschillende methoden
  • Images maken (ISO en BIN / CUE)
  • Maak snel een kopie mbv een tijdelijk image-bestand
  • Data van oudere sessies importeren en toevoegen
  • Schijfinformatie weergeven

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Branden en Rippen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is MacX DVD Ripper Pro.