Alcohol 120% downloaden

Alcohol 120% is een krachtig Windows programma voor het branden van CD's en DVD's. Zo kun je eenvoudig back-ups van DVD’s en CD’s maken of kopieën van documenten op een schijf zetten. Daarnaast bevat de softwareeen ‘pre-mastering’ functie, waarmee je bestanden rechtstreeks van je harde schijf kunt branden.

Opslaan als image bestand met Alcohol 120%

Met het programma is het niet alleen mogelijk om CD's en DVD's te branden. Je kunt je favoriete DVD’s of CD’s ook op je computer opslaan als ‘image’ bestand. Je kunt ze dan direct afspelen vanaf een van de 31 virtuele stations die door Alcohol 120% worden gemaakt.

Een image bestand is een exacte kopie van een DVD of CD. Het gaat hierbij niet alleen om de inhoud, maar ook de eigenschappen van het schijfje zelf. De DVD of CD wordt als image bestand virtueel op je computer opgeslagen en voortaan herkent als DVD of CD in een schijfstation. Zo kun je een digitale back-up maken van je belangrijkste CD's of DVD's.

Wie kunnen Alcohol 120% gebruiken?

  • Consumenten kunnen bijvoorbeeld back-up kopieën van games en DVD’s maken, zodat je niet altijd op hoeft te letten wat er met een schijfje gebeurd. Besluit een van je kinderen dat je favoriete DVD een prachtig leeg canvas is voor zijn volgende meesterwerk met waskrijtjes? Dan ben jij de rust zelve, want je hebt al lang een kopie gemaakt met Alcohol 120%.
  • Bibliothecarissen en schoolbestuurders kunnen Alcohol 120% gebruiken om grote verzamelingen van data te back-uppen op een schijfje. Mocht een computer crashen of een papieren arcief beschadigd raken? Dan zijn de leerling gegevens of lijsten met boeken niet verloren.
  • Voor zakelijke gebruikers is het mogelijk om kopieën te maken van dure software. Heb jij veel geld betaald voor een anti-malware oplossing? Of kun je eigenlijk niet zonder Adobe Photoshop of een van de andere Adobe programma's?  Maak dan met Alcohol 120% een reserve kopie. Mochten er onverhoopt computers crashen of productsleutels verloren gaan, dan heb je altijd een extra exemplaar van software op kantoor liggen. Zo liggen er nooit werkzaamheden stil!

Ondersteuning

Alcohol 120% ondersteunt heel veel CD/DVD-formaten, waaronder: mds, iso, bwt, b5t, b6t, ccd, isz, cue, cdi, pdi, nrg f.

De voordelen van Alcohol 120% :
  • Vakantie? Zet films als image-bestand op je laptop 
  • Image bestand maken van beveiligde games en deze 200x sneller starten
  • Batterijduur besparen: schijfstations hoeven niet meer te draaien
  • Tot 21 virtuele schijfstations voor het afspelen van image bestanden
  • Ondersteunt de nieuwste HD DVD en Blu-Ray schijven

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Branden en Rippen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Ashampoo Burning Studio.