Rufus downloaden

Wil je een opstartbare (bootable) usb of schijf voor een besturingssysteem maken? Dan zit je goed met deze gratis Rufus download!

Wat is Rufus?

Rufus staat voor Reliable USB Formatting Utility with Source. Het is een tool voor Windows waarmee je een besturingssysteem op een usb-stick of schijfje kunt zetten. Via deze usb kun je vervolgens Windows (of Linux) installeren. Dit komt van pas als je een back-up wilt maken om virussen van je pc te verwijderen, of wanneer je gaat werken op een computer waar het betreffende besturingssysteem niet aanwezig is.

  • Linux of Windows installatie stick maken
  • Besturingssysteem op usb op schijf zetten
  • Werkt sneller dan vergelijkbare programma’s

Gratis Rufus download!

Wil je Rufus downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. De gewenste taal stel je zelf in, bijvoorbeeld Rufus Nederlands of English. Daarna kun je direct aan de slag. Hoe werkt Rufus gratis downloaden?

Download Rufus voor Windows via de button.

Waarom Rufus gebruiken?

Rufus is een heel handige tool als je een besturingssysteem op je computer wilt installeren of upgraden, maar geen CD of DVD-drive hebt. Het is een snelle en gemakkelijke manier om een bootable usb-stick te maken, waarmee je een besturingssysteem kunt installeren. En dan is het ook nog eens gratis, wat helemaal fijn is!

Hoe werkt Rufus?

Rufus is makkelijk te gebruiken, maar je moet wel even weten hoe het werkt. Je kiest het besturingssysteem dat je wilt installeren, en vervolgens selecteer je de usb-stick waarop je het wilt installeren. Dan druk je op de knop ‘start’ en Rufus zal het besturingssysteem naar de usb-stick kopiëren, zodat je het op je computer kunt installeren.

Rufus usb instellingen

De instellingen zijn opgedeeld in drie onderdelen, namelijk de eigenschappen van de drive, de opties voor formateren en de voortgang van de actie. Zo kun je bijvoorbeeld de clustergrootte en het bestandssysteem aanpassen, of kiezen voor snelformateren.

Je kiest indien gewenst voor een customize Windows installatie, waarbij je bijvoorbeeld standaard de privacy vragen en het gebruik van een online Microsoft account kunt skippen. Als je vragen hebt over het instellen van Rufus, de betekenis van tal van opties of het maken van de opstartbare usb, dan kun je de website van Rufus raadplegen.

Rufus Macbook

Op Mac Rufus downloaden? Dat gaat in principe niet, het programma is niet bruikbaar op Mac. Optioneel zou je een programma als Parallels kunnen gebruiken, waarmee je het Windows besturingssysteem op Mac kunt gebruiken. Zo kun je het Windows besturingssysteem op een Mac visualiseren.

Download Rufus Windows!

Wil je een bootable usb-stick wilt maken? Dan is Rufus een geweldige keuze! Het is gratis, gebruiksvriendelijk, en zal je helpen bij het installeren van een nieuw besturingssysteem. Daarnaast staat het ook nog eens bekend als snelle software, zeker in verhouding tot veel vergelijkbare programma’s. Probeer het zelf met deze gratis Rufus download!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Alfa eBooks Manager.