SyncBackFree downloaden

Of je nu persoonlijke foto’s en documenten bewaart, of werkt aan belangrijke projecten voor je werk of studie, heb hebben van een betrouwbaar back-up programma is van onschatbare waarde. SyncBack is een krachtige gratis back-up programma dat je hierbij kan helpen bij back-ups en het herstellen van gegeven. Download SyncBack gratis via Downloaden.nl!

Wat is SyncBack?

SyncBack is een gratis back-up programma voor Windows. Hiermee kun je back-up maken van al je belangrijke bestanden, foto’s, video’s en documenten op een interne of externe harde schijf. SyncBack is geschikt voor zowel leken als IT-specialisten en biedt veel functionaliteiten om je bestanden goed te bewaren en veilig te houden. Maak eenvoudig back-ups van je bestanden, synchroniseer met externe harde schijven of maak zelfs automatisch back-ups op vaste momenten. Zo raak je nooit meer een belangrijk bestand kwijt.

Op deze pagina vind je een download van de gratis variant van SyncBack voor particulieren voor één computer: SyncBackFree. Er zijn nog twee extra versies, waarvoor een betaalde licentie nodig is:

 • SyncBackSE (€46,95): Voor thuisgebruik, waarmee je vijf computers kunt back-uppen.
 • SyncBackPro (€64,95): Voor zakelijk gebruik en meerdere computers. Met SyncBackPro is bovendien mogelijk back-ups te maken naar vrijwel alle bekende clouddiensten, zoals Google Drive, Microsoft OneDrive en Dropbox.

Hoe Syncback downloaden?

SyncBack downloaden en installeren is eenvoudig via een aantal stappen:

 1. Klik op de download button op deze pagina.
 2. Selecteer het juiste besturingssysteem (alleen Windows in dit geval).
 3. De download start automatisch na het klikken.
 4. Doorloop de stappen om SyncBack te installeren.

Zodra je SyncBack hebt geïnstalleerd kun je direct aan de slag met het maken van back-ups van je belangrijke bestanden. Vervolgens raden we je aan om een schema in te stellen voor je back-ups.

Let op: deze download betreft SyncBackFree, de gratis variant voor particulieren.

SyncBack voor Mac

SyncBack is een Windows-only tool en daarmee in principe niet te gebruiken op Mac-computers. Om de functionaliteiten toch te gebruiken op Mac-computer moet je hierop SyncBack Touch downloaden en deze vervolgens koppelen aan een Windows-computer met SyncBackPro of SyncBackSE, een van de twee betaalde versies. Je kunt dan een back-up van je Mac-computer maken op de Windows-computer. Dit werkt ook voor Linux en Android apparaten

Eenvoudig in gebruik

SyncBack is ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd. Het werkt zeer eenvoudig, waardoor je binnen enkele minuten je eerste back-ups al gemaakt hebt. Het is bovendien in te stellen in het Nederlands, zodat iedereen het perfect kan begrijpen. Je gegevens worden zo op een eenvoudige manier veilig bewaard.

SyncBack functionaliteiten

Ondanks dat SyncBack zeer eenvoudig werkt en er ook zo uitziet, biedt het een groot aantal verschillende functies. Denk hierbij aan:

 • Maken van reservekopieën van documenten en e-mails.
 • Comprimeren van gegevens.
 • Versleutelen van gegevens.
 • Automatische back-ups.
 • E-mail logboek bijhouden
 • Uitgebreid help-centrum.

Het helpt zo je gegevens en documenten perfect veilig te kunnen bewaren.

Waarom is back-uppen belangrijk?

Een computer is maar een apparaat. Het systeem is niet zo slim om zelf bestanden dubbel op te slaan, zodat je er in geval van nood nog steeds bij kunt. Daar moet je helemaal zelf voor zorgen. Vooral nu we steeds meer gebruik maken van de computer. Je hebt geen fotorolletjes en -boeken meer, maar al je herinneringen staan digitaal opgeslagen. Zo ook met je bankgegevens. Of je complete administratie.

As je computer crasht of wordt gestolen en je hebt gen back-up, dan ben je alles wat op je computer staat kwijt. En dat zou best een probleem kunnen zijn! Wees daarom zo slim om eens in de zoveel tijd een back-up te maken. Je kunt handmatig alles op een externe schijf zetten, maar je kunt er ook een programma als SyncBackFree voor gebruiken. Deze doen voor jou al het werk op tijden die jij vooraf hebt ingesteld. Zo kun je heerlijk achterover zitten en je nergens druk over maken.

Stel automatische back-ups in

Een van de handigste functies van SyncBack, die we je zeker aanraden, is de mogelijkheid om automatisch back-ups te creëren op vaste tijden. Je kunt dit instellen op bijvoorbeeld, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Dit kun je helemaal zelf instellen, waardoor het aansluit bij jouw behoeften en (werk)schema.

Gratis SyncBack downloaden?

SyncBackFree is volledig gratis te gebruiken voor één Windows-computer. Goede beveiliging hoeft dus helemaal niet duur te zijn! Waar wacht je nog op? Download SyncBack vandaag nog en zorg ervoor dat je belangrijke bestanden en documenten vanaf vandaag volledig veilig en betrouwbaar worden opgeslagen!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Better Explorer.