Cobian Backup downloaden

Cobian Backup kan een backup maken van folders en bestanden van en naar de lokale computer, een netwerk share of een ftp-server.

Een vervelende situatie: je computer crasht en je hebt nog nooit een backup gemaakt. Dit komt vaker voor dan je denkt, omdat mensen ervan uit gaan dat een backup maken veel tijd kost.  

Maar dat hoeft dus helemaal niet! Cobian Backup is een gebruiksvriendelijk, snel en overzichtelijk programma. Het enige waar je tijd in hoeft te steken, is het eenmalig inplannen van de backups. Daarna wordt alles automatisch gedaan. Of dat nu dagelijks, wekelijks of maandelijks is. Alles is mogelijk met Cobian Backup.

Waarom een backup maken zo belangrijk is

Een computer is maar een apparaat. Het systeem is niet zo slim om zelf bestanden dubbel op te slaan, zodat je er in geval van nood nog steeds bij kunt. Daar moet je helemaal zelf voor zorgen. Vooral nu we steeds meer gebruik maken van de computer. Je hebt geen fotorolletjes en -boeken meer, maar al je herinneringen staan digitaal opgeslagen. Zo ook met je bankgegevens. Of je complete administratie.

As je computer crasht of wordt gestolen en je hebt geen backup, dan ben je alles wat op je computer staat kwijt. En dat zou best een probleem kunnen zijn! Wees daarom zo slim om eens in de zoveel tijd een back-up te maken. Je kunt handmatig alles op een externe schijf zetten, maar je kunt er ook een programma als Cobian BackUp voor gebruiken. Deze doen voor jou al het werk op tijden die jij vooraf hebt ingesteld. Zo kun je heerlijk achterover zitten en je nergens druk over maken.

Enkele van de vele opties van Cobian Backup zijn:

  • Oude backups overschrijven
  • Alleen backup maken van nieuwe bestanden
  • Compressie van backup mogelijk
  • Bepalen welke bestanden je in je backup wilt hebben d.m.v. filters
  • Backup op FTP, harde schijf of netwerk mogelijk
  • Encryptie is mogelijk met behulp van AES, Rijndael en Blowfish

Mocht je niet overweg kunnen met dit programma of toch liever een Nederlandstalig programma gebruiken dan is Syncback wellicht wat voor je.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Do Your Data Recovery.