PC Inspector File Recovery downloaden

Het is iedereen wel eens overkomen: in je opruimwoede per ongeluk bestanden weggooien die je eigenlijk had willen bewaren. Gelukkig ben je na zo'n actie niet helemaal verloren, want het programma PC Inspector File Recovery is een uitstekend hulpmiddel om deze bestanden weer te herstellen.

Belangrijkste kenmerken:

Vindt verloren of verwijderde partities van je harde schijf terug
Bestanden herstellen met de originele tijd- en datumaanduiding
Herstelde bestanden opslaan op netwerk schijven
Mogelijkheid om bestanden te herstellen waarvan de bestandsinformatie ontbreekt. Hierin worden de volgende formaten ondersteunt:

ARJ – AVI – BMP – CDR – DOC – DXF – DBF – XLS – EXE – GIF – HLP – HTML – HTM – JPG – LZH – MID – MOV – MP3 – PDF – PNG – RTF – TAR – TIF – WAV – ZIP

Interface

Het ontwerp van het programma verdient geen schoonheidsprijs, maar toch zijn alle functies redelijk makkelijk te vinden. Aan de linkerkant van het hoofdscherm heb je de mogelijkheid om te zoeken naar:

  • Verloren partities
  • Verloren bestanden
  • Verloren mappen

Onder de icoontjes voor deze functies, vind je ook icoontjes om gevonden resultaten te herstellen en opnieuw op te slaan. Dit herken je door bijvoorbeeld een map met een groen plusje of de floppydisk.

Het is een beetje een zoekwerk, maar heb je eenmaal uitgevogeld hoe het programma precies werkt, dan doet het uitstekend zijn werk.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Picture Doctor.