Avira System Speedup downloaden

Gratis Avira System Speedup voor Windows downloaden? Dat doe je op Downloaden.nl!

Avira System Speedup voor Windows

Avira System Speedup is een programma van Avira voor het opschonen en sneller maken van jouw computer. Het is een Windows optimalisatie programma, waarbij gebruikers worden geholpen met andere gereedschappen dan alleen een antivirussoftware. Zo hoef je niet bij een langzamere computer direct een nieuwe aan te schaffen, maar kun je door middel van deze gereedschappen ervoor zorgen dat jouw computer weer zo goed als nieuw is. Avira System Speedup zorgt dus voor een betere computerervaring. 

 • Opstartoptimalisatie voor sneller opstarten
 • Ongewenste bestanden opschonen/verwijderen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Gratis of Pro versie downloaden

Avira System Speedup gratis downloaden

Wil je System Speedup van Avira downloaden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met slechts enkele stappen heb jij dit programma voor het opschonen en snel houden van je computer tot je beschikking. Hoe werkt gratis Avira System Speedup downloaden?

 1. Start de download via de button: Avira System Speedup voor Windows
 2. Kies daarna voor de gratis versie óf breidt uit met de Avira System Speedup Pro versie
 3. Activeer het programma

Wat is Avira System Speedup?

Volgens Avira is het leven te kort om lang te wachten totdat je PC is opgestart. Met de gratis versie zorg je naast het sneller opstarten ook voor essentiële opschoning en optimalisatie van je computer. Met Avira Free System Speedup heb jij deze functies gratis tot je beschikking.

Avira System Speedup Pro

Zoek je naar een uitgebreider pakket voor het optimaliseren en behouden van de snelheid van je Windows computers? Upgrade dan naar Avira System Speedup Pro. Dit zijn de bijbehorende extra functies:

 • Geavanceerde schijfopruiming
 • Geavanceerde optimalisatie van de PC-snelheid
 • Geavanceerde batterij-optimalisatie
 • Extra registeropschoner
 • Extra tools voor onderhoud, herstel en back-ups
 • Premium klantenservice

Hoe werkt Avira System Speedup? 

Als je Avira System Speedup net opstart, zie je een statusscherm. Deze geeft direct alle systeeminformatie aan, waarbij ook aangegeven wordt of je computer aandacht nodig heeft. Het groene Start Scan-pictogram moet je aanklikken om de Junk File Cleaner, Registry Cleaner, Privacy Cleaner en Smart Defragmenter achter elkaar uit te voeren. Dit zijn de functies om je computer te optimaliseren. 

Avira interface

De interface van de software lijkt in veel opzichten op die van andere softwareontwikkelaars. Er is namelijk een kolom met veel functies en een groot weergavegebied met de vele tools die beschikbaar zijn voor de functie die jij op dat moment geselecteerd hebt. 

Bij statistieken vind je het totale aantal opgeruimde bestanden, gevonden fouten en andere getallen. Dit maakt het overzichtelijk, net als de rest van de navigatie. 

Diagnoses stellen

Met de gereedschappen voor het diagnosticeren, opschonen en optimaliseren van de computer ontdek je snel welke acties er ondernomen moeten worden. Zo kijk je bijvoorbeeld met de process manager hoe het zit met de actieve processen op de computer. De disk analyzer geeft analyses van het actieve gebruik.

Met de driver monitor diagnosticeer je de hardware en externe USB’s en de disk doctor analyseert je harde schijf. Op basis van de diagnoses kan Avira System Speedup de optimalisatie en opschoning gaan inzetten. 

Opschonen en beveiligen voor het beste resultaat 

Voor het daadwerkelijk opschonen van de computer heeft de software diverse onderdelen in het pakket opgenomen. De Junk File Cleaner schoont jouw harde schijf op, waarna je met de File Shredder & Disk Wiper de bestanden definitief van de harde schijf zou kunnen verwijderen.

Voor de programma’s kun je weer Uninstaller gebruiken. Deze verwijdert namelijk eenvoudig alle programma’s permanent van de harde schijf. Mocht er dan nog malware op jouw computer aanwezig zijn, dan is de registry cleaner aanwezig voor het opschonen van het Windows register. 

Een Privacy Cleaner is noodzakelijk wanneer je veel privacygevoelige informatie opslaat met internetbrowsers. Je wilt immers niet dat deze gevonden wordt door derden, waardoor een opschoning belangrijk is. Een File Encryption tool helpt jou daarbij ook met het veilig versleutelen van de overgebleven privacygevoelige bestanden, zodat je deze met een gerust hart op jouw computer kunt laten staan. De Smart Defragmenter haalt het daarnaast nog van je harde schijf af, zodat het overal verdwijnt. Als je daarnaast nog programma’s hebt die automatisch opstarten op je computer, heb je hier de Startup Manager voor, waarmee je alles kunt beheren. 

Avira System Speedup: de prestaties 

Zoals je ziet is Avira System Speedup een uitgebreid pakket, waarmee je veel zaken tegelijk kunt regelen. De handige gereedschappen helpen je bij de stabiliteit en snelheid van je computer, waarbij niet alleen onderhoud en opschoning wordt geboden, maar ook het beter beveiligen van bestanden. 

Als je eenmaal handigheid hebt in de software, dan kun je je computer met slechts enkele klikken helemaal opschonen en onderhouden. Hierdoor heb je razendsnel een betere computerervaring. 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Ashampoo WinOptimizer .