Calibre downloaden

Met het gratis programma Calibre kun je je e-book bibliotheek beheren en organiseren. Een handleiding voor Calibre heb je niet nodig, de applicatie is super gebruiksvriendelijk en zeer compleet!

Calibre is een musthave als je in het bezit bent van een e-reader. En dat zijn steeds meer mensen. En waarom ook niet? Een e-reader is licht en kan tientallen of zelfs honderden boeken bevatten. Moet je nagaan hoeveel ruimte en gewicht je hiermee bespaart als je op vakantie gaat! Of hoe opgeruimd de boekenkast er uit kan zien.

E-reader vullen en beheren

Om een e-reader te gebruiken, heb je een speciaal programma nodig. Calibre is een e-book manager en geheel gratis!

Je kunt Calibre gebruiken om je complete e-book bibliotheek te beheren en je e-reader in te richten. Maak bijvoorbeeld mappen aan, zodat je snel een bepaald genre boeken op je apparaat kunt zetten. Daarnaast kun je alle informatie van e-booken handmatig aanpassen en eventuele tags toevoegen. Dit is vooral handig in een grote bibliotheek en je een bepaald boek zoekt, maar bijvoorbeeld de titel niet weet.

Boeken daadwerkelijk op je e-reader zetten is ook een fluitje van een cent. Koppel je apparaat aan je computer, druk in Calibre op 'synchroniseren' en alle titels worden gekopieerd. 

Calibre werkt met bijna alle soorten e-readers en is beschikbaar voor Windows en Mac.

Belangrijkste functies van Calibre:

  • Bibliotheek beheren voor je digitale boeken
  • E-books openen en lezen
  • Digitale boeken overzetten naar je e-reader.
  • Converteren van formaten voor verschillende e-books
  • Artikelen uit je RSS-feed converteren naar je e-reader
  • Boekcovers opzoeken
  • Het bewerken epub- en azw3-boeken

Calibre is na het downloaden direct te installeren in het Nederlands! Voor Android is er een gratis demoversie beschikbaar. Handig als je boeken op de tablet of je smartphone wilt lezen!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Speccy.