IObit Uninstaller downloaden

Iobit Uninstaller verwijdert hardnekkige software, plug-ins en apps, zonder enige resten achter te laten.

Je hebt er vast wel eens last van gehad: hardnekkige software die maar niet van je computer wilt verdwijnen. Er is schijnbaar altijd wel iets aan de hand, waardoor een bepaald programma niet de prullenbak in gaat. Voor sommige programma's moet je zelfs aparte 'de installatie' tools downloaden, die natuurlijk ver weg op een of andere site verstopt staan. Niet handig! Vooral omdat het standaard Windows programma voor softwareverwijdering niet altijd even toereikend is.

Wil je voor eens en voor altijd af van deze vervelende programma's? Download dan Iobit uninstaller!

Hoe werkt Iobit uninstaller?

Veel software laat zich helemaal niet zo makkelijk verwijderen van een computer. Onhandig, want de restjes die achterblijven nemen een hoop ruimte in op de harde schijf. Deze nieuwe versie van Iobit Uninstaller rekent daar meteen mee af. Na de verwijdering van een programma wordt er standaard nog één grondige scan uitgevoerd, om er zeker van te zijn dat alles weg is. Is dat niet het geval? Dan worden de restanten alsnog verwijdert.

De gebruiksvriendelijke interface maakt meteen duidelijk welke problemen er allemaal door IObit Uninstaller kunnen worden aangepakt. Er zijn 3 grote hoofdcategorieën:

  • Programma’s
  • Taakbalken en plug-ins
  • Windows Apps

Om je per onderdeel een idee te geven van de werkzaamheden die worden verricht, lichten we deze hieronder nog eens apart uit.

Programma's

Hier vind je weer een verdere onderverdeling van eigenlijk alle software die op je PC staat. Je kunt kiezen uit: alle programma’s, recent geïnstalleerd, grote programma’s, amper gebruikt en Windows update.

Deze subcategorieën spreken eigenlijk voor zich. Blader eens door de lijst met software, bedenk goed wat er weg kan, vink het aan en druk op ‘uninstall’. IObit-uninstaller doet de rest.

Taakbalken en plug-ins

Je kent ze wel, die irritante taakbalken of plug-ins die ineens in je browser verschijnen als je ergens wat hebt gedownload. Onder het gelijknamige tabje zie je welke zich er op jouw pc hebben genesteld, waarna je ze in één klap naar de prullenbak kunt verwijzen.

Om het je wat overzichtelijker te maken, kun je ook nog per browser (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Edge) bekijken wat er allemaal staat geïnstalleerd. Een handige toevoeging, want het is geen doen om dit helemaal met de hand uit te pluizen. Iedere browser behandelt plug-ins en toolbars op een andere manier, waardoor je veel tijd kwijt zou zijn aan het zoeken naar de juiste locatie.

Windows Apps

Heb je Windows 10? Dan staan er al standaard een heleboel apps geïnstalleerd vanuit de Windows Store. Maar vaak zijn dit onzin programma’s, die alleen maar veel ruimte innemen en die jij nooit gaat gebruiken. Via deze handige functie van Iobit Uninstaller kun je ze gewoon verwijderen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Geek Uninstaller.