WinNc downloaden

WinNc is een programma om je bestanden te beheren en kan als vervanger voor Windows Verkenner worden gebruikt.

Bestandsmanager met tabjes

De interface van WinNc heeft nog steeds de platte vormgeving zoals je die van Windows 8 en 10 gewend bent. Dit was volgens velen namelijk de fijnste interface die ooit is gemaakt. Maar WinNc gaat verder waar Windows Verkenner stopt. Een van de grootste voordelen: je hebt bij WinNc de mogelijkheid om meerdere tabjes in een scherm te openen. Zo heb je nooit meer verschillende taken openstaan, of moet je eindelijk terugzoeken in je mappenoverzicht tot je de juiste hebt gevonden. Verder kan het programma de standaard taken uitvoeren: Kopiëren, verplaatsen, verwijderen, comprimeren, uitpakken, links creëren.

Maar er is meer! Want WinNc is ook in staat om:

Audio te converteren
Bestanden op CD en DVD branden
ISO-bestanden maken
Bestanden synchroniseren
Uitvoerbare .exe bestanden maken

Bestandsacties:

WinNc gebruikt logische kleuren om bepaalde taken aan te duiden. Zo kun je aan groen zien dat een bestand wordt gekopieerd, aan oranje dat een bestand wordt verplaatst en aan geel dat het wordt ingepakt.

Verder is het met WinNc mogelijk om meerdere van dit soort acties tegelijk uit te voeren. Dit moet je echter wel even aanpassen in de instellingen, anders blijft het programma taken één voor één uitvoeren. Andere ingebouwde functies om snel je bestanden door te kijken zijn:

  • Fileviewer
  • Slideshow viewer
  • Audiospeler
  • Videospeler

WinNc is dus een zeer uitgebreid bestandsbeheer programma en je zult er veel tijd mee gaan besparen! En ook heel fijn: je kunt het geheel Nederlandstalig installeren!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is SyncBackFree.