Files Go by Google: Free up space on your phone downloaden

Heb je ook altijd te weinig ruimte op je telefoon? Kun je bestanden nooit makkelijk terug vinden? Dan is het wellicht een goed idee om een opslag manager op je telefoon te installeren. Files Go by Google: Free up space on your phone is hiervoor een goede kandidaat.

Eigenlijk iedere smartphone of tablet wordt geleverd met een standaard bestandsbeheerder. Een app die je een paar keer opent, maar die je vervolgens zo veel mogelijk links laat liggen. Het is namelijk nogal vaak een ondoorgrondelijk doolhof van mappen en documenten, waar je echt geen wijs uit kunt. Met Files Go hoopt Google orde in deze chaos te scheppen, waardoor je wel gewoon bestanden en dergelijke op je telefoon wilt en gaat bewaren.

Opruimen

Files Go is niet alleen handig voor het opslaan van je bestanden. Het is vooral een fijn hulpmiddel bij het opruimen van alle rommel. Als je de app opent zie je namelijk niet de standaard bestandsmappen, maar tips om zoveel mogelijk ruimte vrij te maken. Google adviseert je wel tijdelijke bestanden weg mogen, welke grote bestanden je al een tijdje niet hebt gebruikt en of er dubbele afbeeldingen op je apparaat staan. Vooral wie vaak een melding krijgt over een vol geheugen, gaat deze app dus zeer waardevol vinden!

Opslaan en opbergen

Als je een bepaald document wilt zoeken op je telefoon, ben je best even bezig. Want in welke map zit die ene PDF nu? Downloads? Documenten? Apparaat opslag? Staat alles standaard op je SD-kaart? Of op je telefoongeheugen?

Files Go tackelt dit probleem door jou te laten zoeken met handige filters, zodat je in een mum van tijd dat ene bestand voor ogen hebt.

Andere handige opties:

  • Direct bestanden delen via bluetooth (nooit meer kabeltjes gebruiken!)
  • ‘Slimme’ app: doet na verloop van tijd suggesties voor opruimen
  • Offline bestanden delen met anderen die de app hebben
  • Offline bestanden delen is beveiligd met WPA2 encryptie
  • Bestanden naar bv. Google Drive back-uppen
  • Neemt maar 6 MB ruimte in beslag

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is SpotAuditor.