SlimDrivers downloaden

Als je wilt dat je PC goed werkt, dan is het belangrijk dat de drivers van de verschillende hardware kloppen en up to date zijn. Hierdoor werkt alles naar behoren en net zo snel als toen je computer net nieuw was.

Het is alleen nogal een klus om met de hand naar al die verschillende drivers te zoeken. En van heel veel hardware weet je waarschijnlijk niet eens dat het in je computer zit of een aparte driver nodig heeft! Gelukkig bestaat er zo iets als SlimDrivers Free, een programma dat jouw computer scant op alle aanwezige hardware en vervolgens checkt of de drivers up to date zijn en werken. Jij hoeft het programma alleen maar eenmalig aan te zetten, want het doet automatisch zijn werk.

Hoe werkt SlimDrivers?

SlimDrivers maakt gebruik van real-time scans en cloud technologie. Dat betekent dat het programma op de achtergrond op zoek gaat naar foutieve drivers van bijvoorbeeld printers, geluidskaarten, grafische kaarten, etc. SlimDrivers vergelijkt de geïnstalleerde drivers met de altijd juiste, up-to-date informatie uit hun cloudopslag. Waar nodig, worden nieuwe drivers uit de cloud gedownload en geïnstalleerd.

Door deze methode wordt jouw harde schijf niet belast met een zwaar programma met daarin heel veel drivers die je niet gebruikt. Handig!

Handige functies:

  • Instellen of drivers automatisch of handmatig worden gedownload
  • Grafische weergave status van je drivers en computer
  • Back-up van drivers maken
  • Plannen van scans

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is IObit Smart Defrag.