Paragon Partition Manager Free downloaden

Met het gratis programma Paragon Partition Manager Free kun je gemakkelijk partities van je harde schijf maken, formatteren, verwijderen en de grootte instellen.

Wat zijn partities van je harde schijf?

De verschillende letters die je ziet bij 'Deze PC', zijn niet allemaal losse schijven. Het is één schijf, die is opgedeeld in stukjes. Oftewel partities. Dit wordt vaak gedaan om opgeslagen bestanden van elkaar te scheiden. Zo kun je een deel van je schijf gebruiken voor het besturingssysteem (vaak C:) een deel voor persoonlijke bestanden (D:) en voor een back-up (E:). Gebruik je je computer voor verschillende doeleinden, zoals je hobby, werk en privé? Dan zou je ook kunnen overwegen om je schijf op te delen, zodat je je werkzaamheden gescheiden houdt.

Paragon Partition Manager Free downloaden

Partition manager betekent letterlijk: partitie beheerder. Je kunt in Paragon Partition Manager Free alles regelen wat te maken heeft met je (opgedeelde) schijven. Dit is een stuk handiger dan dat je alles zelf uit moet zoeken in de Windows omgeving. Om je een idee te geven van wat het programma allemaal kan, hebben we de hoofdfuncties op een rijtje gezet.

  • Harde schijf beheren en organiseren
  • Meer ruimte creëren door slim opdelen
  • Converteren van harde schijf indeling
  • Inclusief File Transfer Wizard voor veilige overdracht van data
  • Ondersteuning voor de populaire hardware en software
  • Duidelijke, gebruiksvriendelijke interface
  • PRO versie met meer opties beschikbaar

Partities creëren, formatteren en toekennen

De 'Create partition wizard' maakt voor jou een hele nieuwe partitie op de meest geschikte plek op je huidige harde schijf. Het formateert de partitie naar NTFS en kent het nieuwe deel dan automatisch een letter toe. Dit deel kun je vervolgens gebruiken voor een back-up, persoonlijke mappen en bestanden of om werk en privé gescheiden te houden.

Verplaatsen en verwijderen van partities, groottes veranderen

Met deze functie van Paragon Partition Manager Free kun je partities verplaatsen of in grootte aanpassen, zonder dat de data die erop staan beschadigen. Daarnaast kun je een partitie ook verwijderen en de bestanden veilig over zetten naar een ander gedeelte van de harde schijf.

Automatische partitie opstelling

Hiermee kun je de logische volgorde van de opdeling zelf aanpassen. Hierdoor kunnen de systeemprestaties verbeteren. Let op, dit is wel een functie voor gevorderde gebruikers.

Partitie converteren

Hiermee kun je een bestaande partitie converteren. Bijvoorbeeld van FAT naar NTFS of van HFS naar NTFS.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is EaseUS Data Recovery Wizard.