Paragon Hard Disk Manager downloaden

Gratis Paragon Hard Disk Manager downloaden? Dat doe je via Downloaden.nl!

Paragon Hard Disk Manager helpt je harde schijf beheren 

De harde schijf is een belangrijk onderdeel van je computer. Om deze te kunnen beheren heb je goede software nodig die jou hierbij helpt. Paragon Hard Disk Manager is een softwareprogramma die je harddisk tot in de puntjes voor je beheert door middel van formatteren, verwijderen, formaten veranderen en verbergen. 

  • Uitgebreid harddisk management
  • Diverse opties voor recovery
  • Data protectie
  • Voor Mac en Windows
  • Makkelijk in gebruik, ook voor beginnende gebruikers

Paragon Hard Disk Manager gratis downloaden

Wil je je harde schijf beheren? Paragon Hard Disk Manager is het programma voor je! Download de software en ga er meteen mee aan de slag. Hoe werkt gratis Paragon Hard Disk Manager downloaden?

  1. Start de download via de button
  2. Kies het juiste besturingssysteem: Hard Disk Manager voor Mac of Hard Disk Manager voor Windows
  3. Start met harddisk management

Hoe werkt Paragon Hard Disk Manager? 

Een groot voordeel aan de Hard Disk Manager van Paragon is dat deze eenvoudig in gebruik is. In slechts enkele klikken heb je alle opties ingeschakeld en kun je optimaal gebruikmaken van het programma. Door de gebruiksvriendelijke interface is het niet alleen een goed programma voor ervaren gebruikers in harddisk management, maar ook voor beginners.

Gebruiksvriendelijke interface

Hoe zit die handige interface dan precies in elkaar? Er is een hoofdmenu te vinden, maar ook vier tabbladen die allemaal op een andere taak focussen. Zo kun je in een tabblad een back-up maken van de schijven, partitioneren, data schredden en kopiëren of migreren. 

Het openen van de tabbladen doe je eenvoudig door op het betreffende onderdeel te klikken. Deze opent dan in het hoofdvenster. Hier worden de actuele schijf- en partitiestructuur getoond en krijg je toegang tot verschillende hulpmiddelen die je helpen om je harde schijven te verbeteren. 

Wijzigingen uitvoeren

Er zijn verschillende wijzigingen die kunnen worden ingesteld. Hiervoor moet je zelf de toepassingen verzenden voordat ze gebruikt kunnen worden. Deze zijn uiteraard te allen tijde weer ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren. Hierdoor kun je voor jezelf nagaan wat het beste werkt voor jouw computer. Het beheren van jouw harde schijven voor Windows en Mac wordt hierdoor een stuk eenvoudiger, waarbij je geen technicus hoeft te zijn om je apparaten op de juiste manier te laten werken. 

Back-ups maken

Bij een back-up maken van jouw harde schijven zijn er verschillende hulpmiddelen te vinden. Een daarvan is een enkele back-up maken. Hierbij kun je zelf uitkiezen welke back-up je maakt en wanneer je deze uitvoert. 

Daarnaast kun je back-ups inplannen. Als je bijvoorbeeld weet dat je de harde schijven gaat belasten en er veel verschillende bestanden op komen te staan die je nog nodig hebt, is dit een goede optie om te onthouden. 

Ook is er een optie voor het terugzetten van een back-up. Wellicht heb je een back-up gemaakt terwijl je bepaalde bestanden verloren bent. Door deze terug te zetten op jouw computer weet je zeker dat deze bestanden terug zijn. Ook kun je bij deze sectie bestanden verplaatsen.

harde schijf

Partities instellen of veranderen

Als je partities wilt instellen of veranderen heb je hier ook een apart tabblad voor. In dit tabblad kun je onder andere partities terughalen. Daarnaast kun je partities opsplitsen, vrije schijfruimte herverdelen en partities combineren. Paragon Hard Disk Manager biedt je hiermee de mogelijkheid alles zelf te regelen en de juiste instellingen te vinden voor jouw apparaten. 

Mocht je aan de hand van deze tabbladen er niet uitkomen, biedt de software ook de mogelijkheid om alle hulpmiddelen in een overzicht te zien, waardoor je de juiste alleen maar aan hoeft te klikken. 

Ideaal voor beginnende gebruikers

Paragon Hard Disk Manager biedt dus veel mogelijkheden voor jou als gebruiker. Vooral voor beginnende technici en persoonlijke gebruikers is deze eenvoudig opgezette software een prima uitkomst. Er is een gebruiksvriendelijke aanpak met noodzakelijke hulpmiddelen beschikbaar. Mocht je vooral de belangrijkste harddisktaken uit willen voeren, is Paragon Hard Disk Manager de applicatie waar jij moet zijn en kun je ervoor zorgen dat je jouw computer tot in de puntjes beheert en bedreigingen buitensluit.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Alfa eBooks Manager.