Adobe XD downloaden

Gratis Adobe XD voor Windows en Mac downloaden? Dat kan op Downloaden.nl!

Adobe XD voor Mac en Windows

UX designers opgelet!... Adobe Experience Design (XD) is hét programma om snel en gemakkelijk prototypes te bouwen van apps, games en websites. Programmeerkennis is hiervoor niet nodig, want het programma is zo ingericht dat iedereen ermee aan de slag kan.

De belangrijkste functies van Adobe XD:

  • Creatieve designs voor websites, mobiele apps, voice interfaces en games maken
  • Werken met vectoren en rasters
  • Mogelijkheid tot het creëren van animaties
  • 100GB cloud storage
  • Met meerdere teamleden aan één project werken
  • Delen voor reviews met je team, klanten en stakeholders, zodat zij een interactieve ervaring krijgen in de applicatie

Adobe XD downloaden gratis

Wil je XD van Adobe downloaden? Dan zit je goed op deze pagina van Downloaden.nl. Na de installatie liggen je beste UX-creaties binnen handbereik! Hoe werkt gratis Adobe XD downloaden?

  1. Start de download via de button.
  2. Kies het juiste besturingssysteem: Adobe XD voor MacOS of Adobe XD voor Windows.
  3. Open Adobe XD en creëer de gaafste UX-projecten

Hoe werkt Adobe XD?

Adobe Experience Design is de perfecte keuze voor iedere UX-designer die ontwerpen maakt voor websites, apps en games. Interactieve frames kunnen helemaal samengesteld worden naar wens. De software is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar kan tevens dure kosten en/of tijd besparen (geen dure webbouwer meer nodig). Hieronder vertellen we je meer over de specifieke functies van dit Adobe programma.

Ontwerpproces versnellen met Adobe XD

Experience Design van Adobe is speciaal ontworpen voor ontwerpers die alvast een goed werkende preview willen maken van een nieuwe website, game of applicatie. De ontwerper heeft hierbij geen kennis van programmeren nodig, want XD werkt met onder andere vector- en raster artwork. Nadat je voorstel klaar is, kan de werkelijke implementatie van de website, app of game gedaan worden door een developer, die jouw ontwerp alleen maar na hoeft te bouwen.

Experimenteren met templates

Met Adobe XD hoef je je ontwerp niet te beginnen vanaf nul (het kan wel). Je kunt namelijk verder bouwen op een bestaande template. De keuze aan deze templates is enorm, dus er zit altijd wel een goede basis voor je bij.

Adobe fonts en tools

In XD heb je alle Adobe fonts tot je beschikking. Zo kun je eindeloos experimenteren. Daarnaast heeft het programma tal van andere handige teken- en vormgereedschappen. In de interface zijn alle tools net als bij andere Adobe programma’s aan de linkerkant overzichtelijk weergegeven.

Voeg je bijvoorbeeld een symbool toe en bewerk je deze later? Dan wordt deze in het hele XD project doorgevoerd, waardoor je veel tijd aan aanpassingen bespaart. Adobe XD werkt overigens aan de hand van pixeldata, waardoor je elementen kunt vergroten en verkleinen zonder kwaliteit te verliezen. Alle schermformaten worden ondersteund.

Bestanden inladen vanuit andere Adobe programma’s

Wil je een bestand inladen vanuit een ander Adobe programma, zoals een bewerkte afbeelding uit Adobe Photoshop of een illustratie vanuit Adobe Illustrator? De Adobe programma’s zijn allen aan elkaar gekoppeld, dus je kunt deze bestanden gemakkelijk importeren in Adobe XD.

Met teams aan projecten werken

Adobe Experience Design werd uitgebracht in 2015 en heeft sindsdien al heel wat nieuwe functies bijgekregen. Een van de grootste Adobe XD 2020 updates was de functie coediting.  Hiermee kun je met meerdere personen aan hetzelfde project werken, heel erg handig!

Samen aan een project werken kan zelfs tegelijkertijd. Je nodigt projectleden uit en ziet wie er op welk moment wat aan het doen is. Zo maak je het design samen tot een succes. Om alle wijzigingen in te zien en bij te houden, kun je tevens de geschiedenis van het project raadplegen.

Designs delen met stakeholders

Een andere kracht van Adobe XD is dat je je projecten gemakkelijk deelt met wie je maar wilt (Share For Review functie). Zo breng je de look en feel van je ontwerp rechtstreeks over naar collega’s, klanten en andere stakeholders. Je kiest zelf op welke manier je het project deelt: de lay-out voor review, voor ontwikkeling of voor het testen van de gebruikerservaring.

Previews op Android en iOS

Grote kans dat je wil weten hoe je nieuwe masterpiece eruitziet op mobiel. Download daarvoor de XD app voor iOS of Android en test je prototype live via Adobe Creative Cloud of via een gekoppelde USB-kabel. Je kunt zelfs je ontwerp op je desktop of laptop bewerken en ondertussen de voortgang bekijken op je smartphone of tablet. Zo maak je gemakkelijk aanpassingen en zie je direct het effect ervan.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is ABN Amro app.