UC Browser downloaden

Lange tijd was UC Browser dé keus van Android gebruikers. De app is vooral heel snel, waardoor onder andere je batterij langer meegaat. Nu komt het gemak van deze op Chrome gebaseerde browser ook naar je Windows computer.

Waarom UC Browser downloaden?

Een browser kiezen gaat tegenwoordig een stukje makkelijker dan vroeger. Je kunt er rustig enkele (gratis) downloaden en proberen, voordat je een definitieve keuze maakt. Zit jij nog middenin dit proces, omdat je tevreden bent over je huidige toegangspoort naar het internet? Test dan ook zeker even UC Browser.

Belangrijkste kenmerken van UC Browser zijn:
  • Speed Boost: sneller laden van pagina's en downloaden van bestanden
  • Video Grabber: video’s downloaden met 1 klik
  • Pop-out video: video’s bekijken in een apart venster tijdens het browsen
  • Ingebouwde adblocker
  • Muisgebaar: makkelijker je browsers bedienen met muisgebaren

De interface van UC Browser is gestroomlijnd en gemakkelijk te gebruiken: de navigatie- en werkbalkknoppen zitten nooit in de weg tijdens het browsen. Het zijn echter de andere opvallende kenmerken die UC Browser voor veel gebruikers het verschil maken. Denk hierbij aan de Media Grabber. Hiermee download je met een enkele klik iedere video, of een audiofragment. Je kunt hierbij zelf de kwaliteit van de download kiezen, waarna deze als een apart bestand op je computer wordt gezet.

Naast de functies die je internetgebruik makkelijker maken, zijn er ook nog andere toepassingen die je waarschijnlijk wel handig vindt. Om maar wat te noemen: nachtmodus, slim bestandsbeheer en cloud synchronisatie. Samen met het moderne design en de gebruiksvriendelijke interface maken deze browser interessant voor iedereen die op zoek is naar verandering.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Webbrowsers.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Google Chrome.