Opera downloaden

Een (nieuwe) webbrowser kiezen, is niet iets wat je vaak doet. Waarschijnlijk ben je ooit begonnen met bijvoorbeeld Internet Explorer en vervolgens overgestapt op je huidige browser. Vind jij dat deze toch net niet snel genoeg is? Vind je het nieuwe design maar niets? Probeer dan eens Opera!

Wat is Opera precies?

Opera is een webbrowser voor Windows, Mac, iOs en Android. Daarnaast is het mogelijk om het programma als draagbare versie te downloaden.

De reden waarom je Opera zou moeten downloaden? Het team achter de browser probeert altijd vooruitstrevend te zijn. Zo was Opera de eerste browser waarbij het werken met tabjes mogelijk was. Tegenwoordig werken alle bekende browsers (Firefox, Chrome) volgens dit principe.

Oké, die tabbladen, dat is een redelijk oud voorbeeld. Jij wilt natuurlijk weten wat je nu aan Opera hebt. Dat zullen we je vertellen.

Ingebouwde VPN functie

Veiligheid is tegenwoordig hét sleutelwoord als je aan ‘internet’ denkt. Er ligt overal gevaar op de loer, want alles valt online te regelen. Des te makkelijker dus voor criminelen om je bankgegevens te stelen. Of voor de overheid om je te pakken als je eens een filmpje download. Met Opera surf je met een gerust hart, want er zit een ingebouwde VPN client in. Dat betekent dat je IP-adres verborgen blijft en je je virtueel in een ander land begeeft.

Surfen zonder advertenties

Opera is de eerste browser die standaard irritante reclames blokkeert. Zonder dat je hiervoor een add-on hoeft te installeren. Dat betekent niet alleen een rustiger scherm, maar ook snellere laadtijden!

Multitasking

Snelheid: daar draait het in deze wereld om. Informatie wil je meteen tot je beschikking hebben, lieft via meerdere bronnen tegelijk. Herkenbaar? Dan is Opera jouw browser. Werk met tabbladen, visuele bladwijzers, aanpasbare sneltoetsen en een zwevend, verplaatsbaar videoframe. Zo kun je dat ene artikel op Wikipedia lezen, terwijl daarnaast een video afspeelt over hetzelfde onderwerp. Wil je nog wat meer over een onderwerp weten? Dan kun je de zoekfunctie gebruiken, zonder hiervoor een extra tabje te openen. 

Langer en sneller browsen

We hadden het net al even over snelheid. Ook Opera neemt dit serieus. Sterker nog, ze vinden het belangrijk om de snelste browser te zijn. Dat lukt door de datacomprimerende Opera Turbo, ingebouwde adblocker en andere functies. Daarnaast profiteer je van een batterijbesparende functie: je doet ongeveer 50% langer met je accu.

En verder:
  • Direct valuta omrekenen
  • Maak Opera persoonlijk met extensies en add-ons
  • Synchroniseer met andere apparaten
  • Stel een eigen nieuwsfeed samen
  • Ingebouwde BitTorrent client
  • Screenshot optie

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Webbrowsers.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Mozilla FireFox.