Opera downloaden

Op zoek naar een andere webbrowser, die razendsnel is en je privacy goed afschermt? Maak dan gebruik van Opera Browser! De officiële Opera download vind je op deze pagina!

Wat is Opera Browser?

Opera is een webbrowser voor Windows, Mac, iOS en Android. Daarnaast is het mogelijk om het programma als draagbare versie te downloaden. Opera Browser is erg vernieuwd. Dat begon ooit al met de optie tot het openen van meerdere tabbladen (wat tegenwoordig standaard is in browsers, en gebaseerd is op een idee van Opera).

Daarnaast is het dé betrouwbare browser waar je advertentievrij kunt surfen. Door de ingebouwde VPN functie blijft je IP-adres altijd verborgen. Dat is de reden dat veel gebruikers de voorkeur geven aan de Opera Browser download!

 • Opera webbrowser focust op privacy
 • Ingebouwde ad blocker, dus geen advertenties
 • Gratis VPN functie, IP-adres blijft afgeschermd
 • Werkt super snel, ook als er meerdere tabs openstaan
 • Gebruiksgemak vergelijkbaar met andere bekende browsers

Download Opera Browser gratis!

Wil je Opera Browser downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met deze officiële free Opera download krijg jij deze handige browser direct tot je beschikking. Daarna kun je simpelweg aan de slag gaan met surfen op het internet zoals je dat bij andere browsers gewend bent. Hoe werkt gratis Opera downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de gratis Opera download via de button.

Hoe werkt Opera Browser?

Opera is op veel gebieden vergelijkbaar met Internet Explorer en Google Chrome, wat handig is, omdat je er daardoor als nieuwe gebruiker niet aan hoeft te wennen. Maar daar bovenop heeft Opera webbrowser nog wat extra’s voor je in petto, waaronder de ingebouwde VPN en ad blocker. Hieronder vertellen we meer over de functies van Opera.

Opera Browser VPN

Veiligheid is tegenwoordig hét sleutelwoord als je aan ‘internet’ denkt. Er ligt overal gevaar op de loer, want alles valt online te regelen. Des te makkelijker dus voor criminelen om je bankgegevens te stelen. Ook het traceren van kijkgedrag, waaronder het downloaden van bepaalde films, wordt hierdoor makkelijker voor instanties. Met Opera surf je met een gerust hart, want er zit een ingebouwde VPN cliënt in. Dat betekent dat je IP-adres verborgen blijft en je je virtueel in een ander land begeeft.

Surfen zonder advertenties

Opera is de eerste browser die standaard irritante reclames blokkeert. Zonder dat je hiervoor een add-on hoeft te installeren. Dat betekent niet alleen een rustiger scherm, maar ook snellere laadtijden!

Multitasking met Opera webbrowser

Snelheid: daar draait het in deze wereld om. Informatie wil je meteen tot je beschikking hebben, het liefst via meerdere bronnen tegelijk. Herkenbaar? Dan is Opera jouw browser. Werk met tabbladen, visuele bladwijzers, aanpasbare sneltoetsen en een zwevend, verplaatsbaar videoframe. Zo kun je dat ene artikel op Wikipedia lezen, terwijl daarnaast een video afspeelt over hetzelfde onderwerp. Wil je nog wat meer over een onderwerp weten? Dan kun je de zoekfunctie gebruiken, zonder hiervoor een extra tabje te openen.

Langer en sneller browsen

We hadden het net al even over snelheid. Opera neemt dit dus erg serieus. Sterker nog, ze vinden het belangrijk om de snelste browser te zijn. Dat lukt door de datacomprimerende Opera Turbo, ingebouwde ad blocker en andere functies. Daarnaast profiteer je van een batterij besparende functie: je doet ongeveer 50% langer met je accu.

En verder:

 • Direct valuta omrekenen
 • Maak Opera persoonlijk met extensies en add-ons
 • Synchroniseer met andere apparaten
 • Stel een eigen nieuwsfeed samen
 • Ingebouwde BitTorrent client
 • Screenshot optie

Probeer de gratis Opera download!

Spreekt dat anoniem internetten zonder advertenties je wel aan? Snappen we! Probeer daarom zelf Opera Browser uit, zodat je merkt hoe eenvoudig en snel het werkt. Je opent deze zoals iedere andere browser. En mocht het je niet bevallen, dan kun je het ook altijd weer verwijderen of gewoon niet gebruiken. Ook kun je browsers afwisselen, wat handig is als je Opera alleen wilt gebruiken als het om gevoelige informatie gaat, denk aan internet bankieren. Enthousiast! Let’s go!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Webbrowsers.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is UC Browser.