Tor downloaden

Wil je gratis en anoniem surfen op het dark web? Dan kun je gebruik maken van het programma Tor. Graag vertellen we je wat meer over de veiligheid en het gebruik van deze app. Wil je Tor downloaden? Dat kan ook via deze pagina.

Wat is Tor?

Tor (The Onion Router) wordt ook wel gezien als een belangrijke tool voor complete internetvrijheid. Je kunt er namelijk mee toegang krijgen tot vrijwel alle webpagina’s, ook die op het dark web. We raden je aan om voor de veiligheid Tor in combinatie met VPN te gebruiken. Daarover vertellen we je zo meteen nog wat meer.

  • Complete internetvrijheid, toegang tot dark web
  • Versleuteld surfen op Tor Browser via Tor-servers
  • Anoniem (niet 100% beveiligd)
  • The Onion Router (encryptie in lagen)
  • Aan te raden in combinatie met VPN

Gratis Tor downloaden

Wil je Tor downloaden, gratis en voor niets? Dat is mogelijk. Dit wereldwijde netwerk van servers werd aanvankelijk ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse marine met als doel om anonieme communicatie via internet te vereenvoudigen. Tegenwoordig is Tor een non-profit organisatie waar iedere internetter gratis gebruik van maakt. Hoe werkt Tor gratis downloaden?

  1. Start de Tor download via de button
  2. Installeer de Tor Browser
  3. Je geniet nu van complete vrijheid tijdens het surfen

Hoe werkt Tor?

Door gebruik te maken van de Tor Browser wordt internetverkeer omgeleid via diverse Tor-servers, ook wel nodes genoemd. Hierbij wordt data versleuteld via meerdere encryptielagen (ook wel te denken aan de lagen van een ui – The Onion Router).

Via de Guard Node ga je het Tor-netwerk in. De Middel Node stuurt verkeer het netwerk in. Via de Exit Node gaat verkeer het internet op. Zo komt data blanco zonder persoonlijke gegevens op de bestemming aan en kan search (normaal gezien) niet naar jouw computer/IP-adres herleid worden.

Via Tor Browser anoniem surfen

Tor gebruiken werkt totaal niet moeilijk. Je hoeft simpelweg de Tor Browser te downloaden en daarna kun je met een enkele muisklik het netwerk in. Net zoals je van andere browsers gewend bent. Klinkt echt ideaal en je zou je bijna afvragen waarom je dit eigenlijk niet als standaard zou gebruiken?

Nadeel Tor: populair onder hackers en criminelen

Een nadeel aan Tor is dat niet iedere gebruiker goede bedoelingen heeft. Zo zijn er flink wat hackers actief binnen dit netwerk. Waarom? Omdat ook zij dus niet zomaar getraceerd kunnen worden. Daarnaast krijg je met Tor toegang tot het dark web. Ook hier kunnen zich criminelen bevinden die zich bezighouden met louche zaakjes die niet traceerbaar mogen zijn. Via Tor zelf zijn dan ook websites te hosten, die alleen beschikbaar zijn voor andere Tor-gebruikers (.onion-domein). Deze zijn automatisch onderdeel van het dark web.

Gebruik Tor in combinatie met VPN

Hoewel je natuurlijk niet per se op het dark web hoeft te gaan met Tor en deze browser juist ook gewoonweg kunt gebruiken voor veilig en anoniem surfen, raden we je toch aan om extra privacy maatregelen te nemen. Tor is namelijk al eerder gekraakt waarbij de IP-adressen van honderden gebruikers verkregen werden (FBI had malware in Tor-browser geïnjecteerd om een bepaalde dark website op te rollen).

Daarnaast is het belangrijk om je te weren tegen Tor-hackers in het algemeen. Daarom kun je het beste gebruik maken van Tor in combinatie met VPN. We hebben hier de beste VPN downloads voor je op een rijtje gezet.

Nieuwste versie Tor updaten

Om gebruik te maken van de nieuwste beveiligingsupdates raden we je aan om steeds de laatste versie van Tor te gebruiken in plaats van een oudere versie. Via de downloadbutton zie je ook direct of er updates beschikbaar zijn.

Anoniem downloaden en surfen kan ook via VPN

Als je anoniem wilt surfen en het grootste bereik aan websites wilt hebben, dan kan Tor een goede optie zijn. Het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden in landen waar niet alle websites toegankelijk zijn in verband met een streng regime (dan is het overigens vaak niet legaal om Tor te gebruiken). Het is echter belangrijk om te beseffen dat Tor niet altijd optimaal veilig is (daarom dus de combinatie met VPN).

Zoek je een Tor download omdat je denkt dat je zo veiliger online kunt downloaden en surfen? Dan kun je net zo goed alleen voor een VPN kiezen. Zo wordt je dataverkeer versleuteld en geanonimiseerd en weer je je tegen cybercriminelen, bijvoorbeeld wanneer je op een openbaar wifi-netwerk zit. Je kiest voor Tor in combi met VPN als je de meest uitgebreide bescherming wilt en internetpagina’s wilt bezoeken die via standaard browsers niet beschikbaar zijn.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Webbrowsers.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Brave Browser.