SpotLite downloaden

Het gratis nieuwsgroepen programma SpotLite is een alternatief van SpotNet of andere nieuwsgroepenlezer, maar dan zonder ingebouwde download client. Met deze Nederlandstalige applicatie kun je zien wat er door anderen op Usenet is gevonden. Download SpotLite gratis voor Mac en Windows!

Wat is SpotLite?

De maker van SpotLite omschrijft zijn software als een soort database, zoals je ook een TV-gids zou gebruiken. Je kunt met het programma niet downloaden via nieuwsgroepen of spots toevoegen. Je kunt enkel vinden waar een spot (bestandje) zich bevindt. Zo kun je via een nieuwsgroepen client snel jouw favoriete content op je je computer zetten.

Waarom SpotLite downloaden?

  • Je vindt spots sneller dan met Spotnet
  • Geschikt voor Windows, Mac en Linux
  • In tegenstelling tot SpotNet, werkt het dus ook op Mac!
  • Uitbreiding met add-ons zoals RoyalBlue (vindt links naar NZB-sites) mogelijk
  • Je ziet wat waar precies gespot is, dus werkt als zoekfunctie
  • Zie het als handige toevoeging op je huidige nieuwsgroepenlezer
  • Alternatief voor website NZBserver.com, die met verplichte VPN werkt

Hoe SpotLite downloaden?

Wil je gratis SpotLite downloaden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Er bestaat namelijk geen officiële SpotLite download website, je krijgt het programma via deze pagina direct als zip-map op je computer. Nu alleen nog even uitpakken en dan kun je er meteen mee aan de slag. Hoe werkt SpotLite gratis downloaden?

  1. Kies het juiste besturingssysteem.
  2. Start de free SpotLite Mac download of Windows download via de button.
  3. Pak bestanden uit en installeer het programma.

Hoe werkt SpotLite?

Na het installeren en openen van SpotLite, kun je verbinding maken met de gewenste nieuwsserver. Zoek naar de content die je graag wilt downloaden en de aangemelde spots verschijnen dan in een lijstje. Je hoeft alleen nog maar de spot in te voeren bij bijvoorbeeld SpotNet en voilà: er staat een film, serie, muziek of wat dan ook op je computer!

TIP: Je downloadt hier net als bij SpotNet de NZB-bestanden, maar moet ze daarna nog in je favoriete programma inladen, zoals SABnzbd of Grabit.

Let op, na het instellen van de nieuwsserver kan het de eerste keer nog een aantal uren duren voordat je SpotLite kunt gebruiken, omdat alle informatie uit het programma opgehaald moeten worden. Dat geldt alleen de eerste keer, want daarna is SpotLite razendsnel, zodat je veel tijd bespaart met het zoeken naar spots.

SpotLite en Usenet combineren

Om te kunnen downloaden via nieuwsgroepen heb je een Usenet abonnement nodig. Hiermee krijg je toegang tot onder meer een bepaalde downloadlimiet, aantal verbindingen, snelheid en retentietijd.

Bij het downloaden van SpotLite ontvang je van ons ook twee extra links waarmee je gratis Usenet kunt proberen, of een abonnement met korting af kunt sluiten. Zo kun je meteen aan de slag. Uiteraard is dat optioneel, want wie weet heb jij al een Usenet abonnement.

Heb je geen idee hoe downloaden via nieuwsgroepen werkt en hoe je het Usenet kunt gebruiken? Lees dan onze tips over hoe werkt Usenet.

Is SpotLite veilig?

Onze SpotLite download is veilig te gebruiken. Wil je zeker weten dat je gegevens altijd afgeschermd zijn, dan raden we je aan om een VPN te gebruiken, zoals NordVPN. Daarnaast is het belangrijk om goed op te letten als je SpotLite downloadt via andere bronnen. Deze kunnen namelijk onveilig zijn. De laatste versie van SpotLite is SpotLite 2.0, die uitgebracht is in december 2011. In 2023 wordt er naar verwachting geen nieuwe versie uitgebracht.

Probeer de SpotLite download Mac & Windows!

Wil jij je favoriete SpotLites voortaan razendsnel zoeken via zowel Windows als Mac? Probeer dan nu de gratis SpotLite download en kijk wat deze handige tool voor jou kan betekenen. Voortaan vind je razendsnel die nieuwste films en series, of die oude klassiekers, en zoek je ze eenvoudig terug via je nieuwslezer. Zo bespaar je veel tijd!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Nieuwslezers (Downloaden via usenet).

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is NewsBin Pro.