SABnzbd downloaden

Met SABnzbd kunnen bestanden van usenet worden gedownload. Het is dus vergelijkbaar met een programma als Spotnet.

SABnzbd is een opensourceprogramma en is beschikbaar voor Windows, Linux en OS X. Met de ingebouwde webinterface is het ook mogelijk om het programma via een webbrowser te bedienen. SABnzbd biedt de mogelijkheid om nzb bestanden te laden, waarna de juiste files van usenet worden geplukt.

Zo werk SABnzbd:

Het downloaden via nieuwsgroepen op usenet vergt enkele kennis of ervaring. Ons advies? Kijk voor een globale uitleg op onze pagina over nieuwsgroepen of sla gewoon aan het Googelen. Heb je jezelf ingelezen? Dan leggen we nu uit hoe SABnzbd werkt:

Eerst ga je via een usenet indexer op zoek naar content die je graag zou willen hebben. Heb je wat gevonden? Dan kun je via deze indexer als het goed is een NZB bestand downloaden. Eenmaal gedownload, upload je dit bestand op zijn beurt weer naar SABnzbd. Als dit proces eenmaal is voltooid, kan SABnzbd voor jou aan de slag om content te downloaden.

Let op: je hebt natuurlijk wel een abonnement van een usenet provider nodig!

Enkele functies van SABnzbd:

  • Bestanden controleren
  • Eventuele reparaties aan bestanden uitvoeren
  • Bestanden uitpakken
  • Bestanden in de juiste map zetten

Wat zijn NZB bestanden?

Elk bestand in de nieuwsgroepen op usenet is opgedeeld in een aantal delen, waarvan elk deeltje een eigen uniek nummer heeft. Een nzb bestand is eigenlijk niets meer dan al die unieke nummers bij elkaar in een tekstbestand. Door middel van een NZB bestand weet je nieuwsreader - in dit geval SABnzbd - welke bestanden hij precies moet downloaden.

Wat is een Usenet Indexer?

Usenet Indexer sites maken het je mogelijk om het usenet te doorzoeken naar bepaalde spots. Sommige sites laten je een hele nieuwsgroep zien die aan je zoekcriteria voldoet, anderen laten je een specifiek NZB bestand downloaden dat jij weer kunt uploaden in bijvoorbeeld SABnzbd.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Nieuwslezers (Downloaden via usenet).

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is NewsBin Pro.