WebTorrent Desktop downloaden

Of het nu video’s zijn uit The Internet Archive, muziek van Creative Commons of audioboeken van Librivox: met WebTorrent Desktop kun je alles meteen openen. Vanaf nu hoef je nooit meer te wachten tot een download is voltooid!

WebTorrent Desktop

Lijken downloads bij jou ook altijd eindeloos aan te staan? Wil je een film of serie gewoon meteen bekijken als je iets hebt gevonden naar je zin? Dan is WebTorrent Desktop echt wat voor jou! Deze handige app maakt het namelijk mogelijk om torrents te streamen, zodat je deze meteen kunt bekijken.

Hoe werkt het?

Wellicht is het handig om eerst uit te leggen wat torrents en het BitTorrent systeem precies zijn.

BitTorrent is een systeem om peer-to-peer (p2p) gegevens uit te wisselen. P2p is een netwerk van computers die diensten aan elkaar aanbieden. Als je downloadt via BitTorrent, wordt het p2p netwerk ingeschakeld. Bestanden staan namelijk niet direct op de eigen server, maar verspreid bij mensen die bij BitTorrent zijn aangemeld. Het downloaden gaat dus decentraal: je ontvangt stukjes van een bestand van verschillende aangesloten computers (een swarm). In een torrent bestand staat waar deze stukjes zich allemaal bevinden en hoe groot ze zijn. Op jouw computer voegen al die losse stukjes zich vervolgens samen tot één geheel.

Natuurlijk moeten al die ontelbare downloads wel worden gecontroleerd. Dit wordt gedaan door de zogenaamde tracker. Via een BitTorrent client als WebTorrent Desktop of uTorrent, maak je hier contact mee. WebTorrent Desktop slaat de stukjes bestand echter niet op je computer op, maar speelt ze meteen af in de ingebouwde mediaspeler. Sleep gewoon een .torrent bestand of magnet link naar de applicatie en geniet van films, series, muziek en audioboeken!

Belangrijkste kenmerken
  • Moderne en strakke interface
  • Compleet gratis en zonder advertenties
  • Meteen audio en video streamen
  • Video's met AirPlay, Chromecast en DLNA streamen
  • Ondersteunt magnet links en .torrent bestanden
  • Drag-and-drop om torrent toe te voegen

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: BitTorrent Clients.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Internet Download Manager.