Soulseek downloaden

Soulseek is een P2P-programma dat vooral bedoeld is om muziekbestanden, zoals mp3's, mee uit te wisselen. De software is geliefd onder 'muzieknerds': er wordt veel undergroundmuziek aangeboden.

Chatkanalen

Als je vaak download, zul je je vast wel eens vragen wie nou toch eigenlijk degene is die een bestand heeft geupload. Met Soulseek kun je daar makkelijk achter komen: vraag het gewoon even na in de chatroom of check de userlist.

Op de chatkanalen wordt over de meest uiteenlopende dingen gekletst en hebben vaak de naam van het muziekgenre in de kanaalnaam verwerkt zitten. Bij 'things I like' kun je je interesses invullen en zo kom je in contact met gelijkgestemde gebruikers.

Wishlist

Verder kun je op Soulseek een wishlist aanmaken, waarin je nummers zet die je graag wilt downloaden. Bij het opstarten wordt dan telkens automatisch naar deze nummers gezocht. Als er een gebruiker gevonden wordt die deze nummers aanbiedt, krijg je een melding.

Alternatief

Voor Linux is het alternatief Nicotine ontwikkeld, dat de gebruiker in staat stelt hetzelfde Soulseeknetwerk te gebruiken als Windowsgebruikers. SoulseekQt is een alternatieve gebruikersinterface- en client voor het Soulseek-netwerk. Deze is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Wet - en regelgeving rondom het downloaden en verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal verschilt per land. Denk eraan dat het gebruik van deze software mogelijk illegaal is.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: BitTorrent Clients.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Ares.