WavePad downloaden

Op zoek naar professionele audiobewerkingssoftware voor thuis of voor zakelijk gebruik? Dan is WavePad voor Mac en Windows een ideale tool. Via deze pagina van Downloaden.nl ga je voor de gratis WavePad download!

Wat is WavePad voor Windows en Mac?

WavePad van NCH Software is een audio bewerk tool van uitstekende kwaliteit. Je gebruikt het op Windows of op Mac. Met diverse slimme functies, zonder dat het programma traag is, kun je geluid naar hartenlust aanpassen, samenvoegen en exporteren. De tool heeft vrijwel alles voor je in petto wat je je maar wensen kan op het gebied van geluidsbewerking.

 • Razendsnel audio bewerken, ook in batch
 • Tal van audio- en muziekeffecten
 • Eenvoudig versterken, normaliseren en equalizen
 • Ruisonderdrukking en overige audio restauratie
 • Ondersteunt alle populaire audioformaten (50+)
 • Gebruiksvriendelijk met handige timeline
 • Professionele audio editor Mac & Windows
 • Gratis voor niet-commercieel gebruik

WavePad gratis downloaden

Wil je WavePad downloaden, gratis en voor niets? Daarvoor vind je op Downloaden.nl de oplossing. Met deze download van WavePad krijg je namelijk toegang tot de gratis versie die geschikt is voor niet-commercieel gebruik. Optioneel kun je vanaf €4,87 upgraden naar WavePad Pro voor extra functies, bibliotheken en ondersteuning van plug-ins. Grote kans dat je liever de tool eerst zo probeert. Dus, hoe werkt gratis WavePad downloaden?

 1. Start de download via de button
 2. Kies het juiste besturingssysteem: WavePad Mac of WavePad Windows
 3. Pak de gedownloade bestanden uit en start met audiobewerking

Hoe werkt WavePad

Met NCH Software WavePad is het bewerken, samenvoegen en optimaliseren van geluid een fluitje van een cent. Het programma met de gebruiksvriendelijk interface wijst eigenlijk zichzelf wel, maar voor vragen kun je altijd terecht op het WavePad forum. Hieronder hebben we de opties van het programma nog wat uitgebreider aan je toegelicht. Of neem een kijkje in deze WavePad tutorial om direct een goede basis te leggen.

Veel audiobestanden (tegelijk) bewerken

Grote kans dat jouw geluidsfragment nog het nodige knip- en plakwerk nodig heeft. Dat is met enkele klikken gebeurd in WavePad. Geluiden kun je versterken, normaliseren en equalizen, maar je hebt ook opties tot versneld en vertraagd afspelen, het reversen van audio en zelfs het toevoegen van echo. Om uiteraard de ruisonderdrukking niet te vergeten. Leuke bijkomstigheid is de functie batchverwerking, waarmee je duizenden bestanden ineens kunt converteren.

Geluiden aanpassen en bibliotheek

Je kunt dus de huidige geluiden verbeteren, maar je kunt ook nieuwe sounds toevoegen. Daarvoor kun je onder meer terecht in de gratis geluidseffectenbibliotheek met honderden geluiden en rechtenvrije muziekclips. Ook heb je bijvoorbeeld de geavanceerde tool spraaksynthese waarmee je tekst eenvoudig naar spraak kan omzetten, alsook een spraakwisselaar om geluiden te vervormen. Neem je eigen voice-overs op voor de meest creatieve projecten.

Ondersteunt meer dan 50 bestandsindelingen

Je kunt tal van geluidsbestanden inladen en daarnaast je gemaakte geluiden ook weer exporteren. Voorbeelden zijn PM3, WAV, VOX, WMA, FLAC, AAC, M4A en AMR. Je kunt er zelfs ringtones mee maken! Verder ondersteunt het programma sample rates van 6 tot 192kHz, stereo en mono, 8, 16, 24 en 32 bits. Na het opslaan kun je geluiden eenvoudig delen, op direct opslaan in de cloud, zoals OneDrive, Google Drive en Dropbox. Zo raken je creaties nooit verloren!

Combineren met slimme NCH Software

Je kunt WavePad NCH Software als losstaande software gebruiken, maar optioneel kun je het ook combineren met andere slimme tools van deze uitgever. Bijvoorbeeld met MixPad voor multitrack opname of met de video editor VideoPad, zodat je je herwerkte audiofragmenten kunt gebruiken in filmpjes. Je kunt deze tools in Pro versie aanschaffen middels een bundel of je kunt de programma’s los downloaden op Downloaden.nl!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Opnemen Audio en Video.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Soundtrap.