NCH Software review: onze top 5 populairste NCH tools!

NCH Software is een Australisch bedrijf dat opgericht is in 1993. Later zijn ze de grenzen overgestoken met tal van toonaangevende programma’s op het gebied van video, audio en graphics voor privé en zakelijk gebruik. Wat zijn musthave tools uit hun collectie, die goed van pas komen bij dagelijkse computerbezigheden? We doken in de verschillende tools en geven je op basis van onze bevindingen de top 5 populairste NCH Software programma’s!

Vrouw achter computerscherm

NCH Software gratis downloaden

Voordat we in gaan op onze top 5 beste NCH Software tools willen we nog even kort melden dat de programma’s via deze pagina’s gratis te downloaden zijn. In principe voor niet-commercieel gebruik, want bij betaalde versies krijg je extra (zakelijke) opties, maar in veel gevallen zal de gratis versie voldoen. Je kunt dus de NCH tools gratis proberen om zelf te ervaren of het iets voor jou is. Dan nu, tijd voor onze top 5 beste NCH Software programma’s.

1. Prism NCH Software

Prism is dé tool voor het converteren van je videobestanden. Je kunt er vrijwel ieder bekend bestandsformaat mee opzetten, zoals .avi, .mpg, .mp4, .mov, .asf en .wmv. 4K resolutie wordt ondersteund. Maar Prism zou Prism niet zijn als je er niet ook nog veel meer andere dingen mee kan.

Wat dacht je van het converteren van een dvd naar computerformaat? We kunnen ons goed voorstellen dat je al die dvd’s wel eens een keertje op wilt ruimen, voor je het weet beslaan ze veel plek en wellicht heb je niet eens meer een dvd-speler in huis. In dat geval bewaar je je video’s door ze om te zetten naar computerformaat.

Daarnaast kun je met Prism ook eenvoudig video’s bewerken. Van een intro en outro tot het toevoegen van een watermerk. Tevens kun je video’s splitten en inkorten. En uiteraard een color filter toevoegen, van heldere kleuren tot sepia en zwartwit.

Wat ook erg handig is, is dat je video’s direct vanuit het programma kunt opslaan in de cloud. Bijvoorbeeld op Dropbox, Google Drive en OneDrive. Daarnaast is het ook mogelijk om video’s om te zetten in een bepaald social media formaat zodat je meteen op Facebook of YouTube kunt publiceren.

Onze conclusie

Prism werkt ideaal voor het snel en eenvoudig coverteren van video’s, waarbij je direct de optie hebt om diverse aanpassingen te doen. Het grootste pluspunt: het werkt razendsnel en je kunt zelfs grote batches video’s tegelijkertijd converteren.

2. VideoPad NCH Software

Een andere handige tool van NCH Software is VideoPad Video Editor. Met deze videobewerkingssoftware kun je nog veel meer dan met Prism, tenminste als het aankomt op video’s bewerken. Naast color filters en het invoegen van intro’s en outro’s krijg je namelijk toegang tot overige slimme tools.

Wat dacht je van meer dan 50 effecten en overgangen om je video’s soepel met elkaar te verbinden? Het is zelfs toegankelijk voor 3D en 360 videobestanden. Daarnaast kun je eenvoudig audio invoegen en bewerken.

VideoPad is het ideale programma om je video’s professioneel te bewerken en ondersteunt alle populaire videoformaten. Sla direct op in de cloud of deel via social media om jouw meesterwerken te showen aan de rest van de wereld.

Onze conclusie

Waar sommige video editors super duur zijn of juist gratis maar erg traag, combineert VideoPad het beste van twee werelden. De gratis versie biedt je een ruime collectie aan tools en bovendien behoort het tot de snelste videostreamingsprocessors, en dat is wat ons betreft een van de grootste voordelen aan deze tool, net als het eenvoudige dashboard dat zichzelf helemaal wijst.

3. WavePad NCH Software

Wat VideoPad doet voor video, doet WavePad voor audio. Je kunt razendsnel audio bewerken, zelfs in batch. Zo kun je alle geluiden op elkaar afstemmen. Uiteraard hoort ruisonderdrukking en overige audio restauratie tot de mogelijkheden, zodat je voor professionele resultaten gaat.

Maak gebruik van tal van audio- en muziekeffecten om je sounds nog beter te maken. De lengte bepaal je aan de hand van knippen en inkorten middels de handige timeline. Versterken, normaliseren, equalizen, aan jou de keuze!

Ook hier kun je weer opslaan in alle populaire bestandsformaten en geluiden direct opslaan in de cloud. Daarnaast kun je met de geavanceerde spraaksynthese tool zelfs tekst naar spraak omzetten. Met de spraakwisselaar kun je geluiden vervormen.

Onze conclusie

WavePad blinkt wat ons betreft uit door de combinatie van een razende snelheid met gratis gebruik. En snelheid is zeker niet iets dat je vaak terug ziet in gratis tools. Zeker niet met zoveel functies. Je hebt tal van rechtsvrije audiotracks beschikbaar via de WavePad bibliotheek. Zo ga je dus zonder te betalen voor de meest gevarieerde en professionele sounds.

4. Debut NCH Software

Met Debut kun je eenvoudig je computerscherm opnemen, waaronder videovergaderingen alsook webcam. Deze kun je vervolgens eenvoudig bewerken, bijvoorbeeld door het aanpassen van kleureffecten. Ook kun je tekst overlays toevoegen en overgangen toepassen. Ook zooming, knippen en geluid toevoegen behoren tot de opties.

Recordings zijn te exporteren in alle populaire file formats en direct in de cloud op te slaan of te delen via social media. De tool wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld het maken van gaming tutorial filmpjes of het geven van presentaties via webcam (webinars).

De tool werkt erg eenvoudig en je past gemakkelijk instellingen aan, waarbij je bijvoorbeeld een bepaald opnameveld kunt selecteren op basis van pixels. Tevens kun je externe devices koppelen en daarvan recorden.

Onze conclusie

Er is diverse screen recording software op de markt en Debut is er een van. Wat ons betreft is het niet zo dat Debut per se uitblinkt tegenover bepaalde andere vergelijkbare software (zoals Adobe, iFun Screen Recorder, Magix), maar de tool komt wel erg goed van pas als je ook andere software van NCH gebruikt, omdat het perfect samenwerkt. Zo kun je bijvoorbeeld je zelf bewerkte audiobestanden uit NCH WavePad onder de opgenomen video’s zetten, of kun je met VideoPad jouw screen recordings combineren met ander beeldmateriaal. Bovendien is het gratis te gebruiken in tegenstelling tot veel andere tools.

5. MixPad NCH Software

Onbeperkt mixen met een uitgebreid aanbod aan tools, dat is wat MixPad voor je in petto heeft. Deze multitrack-opnamesoftware geeft je de mogelijkheid om tracks op te nemen. En te bewerken natuurlijk, zodat je sounds helemaal naar wens zijn.

Zo kun je muziek en je eigen stem opnemen. Combineer dit met tracks en geluiden uit de MixPad bibliotheek die gratis toegankelijk is en pas aan met tal van audio-effecten. Knip en bewerk naar hartenlust.

Wat erg tof is, is dat je toegang krijgt tot een Beat Maker. Leuk voor dj’s die hun aanbod willen uitbreiden. Of ben je nog niet doorgebroken en wil je de wereld laten horen hoe gaaf jouw mixen kunnen zijn? Dan upload je direct vanuit de tool naar YouTube en andere social media kanalen.

Onze conclusie

Wat ons betreft heeft MixPad als groot pluspunt dat het alles in huis heeft om de ultieme tracks te creëren en direct te publiceren. Je hebt geen andere tools meer nodig, want je kunt tot in detail bewerken en middels de Beat Maker je eigen beats maken. Tel daarbij op de royaltyvrije audiobibliotheek en ga heerlijk aan de slag. Uiteraard kun je ook deze tool weer perfect combineren met andere NCH tools. Zo kun je je beats onder je eigen video’s zetten en zelfs je eigen videoclips maken.

Start met je favoriete NCH Software tool!

Is NCH Software handig in gebruik? Zeker, de dashboards zijn allen eenvoudig ingericht. Is NCH Software Nederlands? Onze gratis NCH downloads betreffen Engelse dashboards maar iedereen die een beetje Engels kan die kan hier normaal gezien erg gemakkelijk mee uit de voeten. Is NCH Software betrouwbaar? Ook dat, je kunt het veilig gebruiken!

En zijn er naast onze populaire top 5 nog andere tools in het pakket? Ja, NCH Software Suite biedt nog meer tools op het gebied van bestandsbewerking, zoals Express Burn, Switch, PhotoPad, Pixillion en ExpressZip. Kies hierboven je favoriete tool of neem een kijkje op de NCH Software website om alle programma’s te ontdekken.