Soundtrap downloaden

Ben jij een ambitieus muzikant en wil je graag je muziek goed en eenvoudig opnemen? Of ben je op zoek naar goede opname software voor podcasts en digitale lessen? Dan is Soundtrap misschien wel dé oplossing voor jou!

Wat is Soundtrap (by Spotify)?

Soundtrap is een platform voor de productie van muziek, podcasts, luisterboeken en cursussen. Het is vergelijkbare met andere opnamesoftware en is feitelijk een DAW (Digital Audio Workstation) vanuit de cloud. In 2017 werd Soundtrap overgenomen door Spotify, waardoor het in zijn volledigheid Soundtrap by Spotify heet. Dit heeft grote voordelen, want de software kent daarmee ook integraties met Spotify waardoor je direct kunt publiceren.

Kenmerken van Soundtrap zijn:

  • Eenvoudig opnemen.
  • Brede doelgroep: voor het onderwijs, podcasts, storytellers en muzikanten.
  • Cloud based.
  • Inclusief handige app - Soundtrap Studio
  • Realtime samenwerken.

Soundtrap gratis downloaden

Twijfel je nog of Soundtrap de ideale software voor jou is en wil je dus niet meteen een betaald abonnement afnemen? Geen zorgen, Soundtrap is namelijk 30 dagen volledig kosteloos te proberen voor educatieve projecten. Soundtrap gebruiken als muzikant of storyteller (podcasts)? Dan is er een volledig gratis versie van de Soundtrap app.

Zo kun je daarna zelf beslissen of je het een betaald abonnement waard vindt! Soundtrap gratis gebruiken doe je zo:

  1. Kies het juiste besturingssysteem bij de download button.
  2. Maak een account aan
  3. Selecteer een abonnementsvorm
  4. Begin met opnemen!

Er zijn geen creditcardgegevens nodig voor de gratis versie of voor de proefversie van Soundtrap for Education. Het is echt zorgeloos dus!

Hoe werkt Soundtrap?

Soundtrap is een platform waarbij je in je browser of via een app heel eenvoudig met een druk op de knop geluiden kunt opnemen. Daarnaast bestaan er duizenden samples en loops waarmee je jouw sounds kunt combineren om zo muziek, een podcasts of lessen op kunt nemen, werken en mixen. Bovendien is het mogelijk MIDI-instrumenten te koppelen aan virtuele instrumenten en geluidseffecten, waardoor het echt een volledige DAW is.

Samenwerken in Soundtrap Studio

Uniek aan de Soundtrap DAW is dat je binnen de software samen kunt werken met anderen. Zo kun je een podcasts opnemen of muziek creëren met iemand anders aan de andere kant van de wereld. Samen creëer je zo een virtuele band Hoe tof is dat?!

Binnen Soundtrap is er een handige chatfunctie en community waardoor je gelijkgestemden kunt vinden voor jouw opnames! Deze functionaliteiten zijn ook beschikbaar met gratis Soundtrap. Je hebt hier dus geen betaald abonnement voor nodig.

Soundtrap upgraden

De gratis versie van Soundtrap voor storytellers en muzikanten kent veel mogelijkheden. Denk aan een onbeperkt aantal projecten, meer dan 5000 loops, 450 instrumenten en meer dan 150.000 geluidseffecten. Zeker als beginnende muzikant of podcaster kun je daar dus best even mee vooruit!

Is de gratis versie van Soundtrap toch onvoldoende of is de proefperiode afgelopen? Dan zijn er een aantal verschillende abonnementsvormen om uit te kiezen. Zo is er telkens een instapversie voor muzikanten (€7,99 per maand) en storyteller (€11,99 per maand) en voor beide ook een premium versie. De grootste verschillen met de premium versies zitten hem in meer sounds en mogelijkheden. Ook kun je bij Soundtrap for Storytellers en Soundtrap Complete direct podcasts publiceren of Spotify en je opnames downloaden in hoge kwaliteit.

Voor het onderwijs (Soundtrap for Education) betaal je per licentie (plaats). De prijzen variëren vanaf €6,78 per plaats met een minimale afname van 50 plaatsen.

Downloaden Soundtrap by Spotify

Klinkt Soundtrap je als muziek in de oren? Twijfel dan niet langer en start vandaag nog met de gratis Soundtrap download via Downloaden.nl!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Opnemen Audio en Video.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Anvil Studio.