Camtasia downloaden

Gratis Camtasia voor Windows en Mac downloaden? Dat kan hier op Downloaden.nl!

Camtasia voor Mac en Windows

Camtasia is uitgegroeid van een simpel programma om webcambeelden mee op te nemen, tot een volwaardige video editor. Camtasia heeft alles in huis om al je video’s nog beter maken dan ze al zijn.

Belangrijke kenmerken:

 • Schermopnamen maken
 • Webcam opnemen
 • Importeer afbeeldingen, audio of video voor je opnames
 • Snel video’s samenstellen met de handige tijdlijn
 • Voeg opmerkingen, pijlen en meer toe
 • Intro’s of outro’s maken
 • Animaties toevoegen
 • Voice-overs toevoegen
 • Audio effecten
 • Visuele effecten
 • Green screen modus

Waarom Camtasia gebruiken?

 • Handig voor bedrijfspresentaties
 • Marketingplannen visueel maken
 • Tutorials en cursussen opnemen
 • Powerpoint presentaties tot leven brengen

Camtasia gratis downloaden

Wil je de screen recorder en video editor Camtasia downloaden? Via Downloaden.nl krijg je toegang tot de free trial van 30 dagen. Eventueel kun je direct je abonnement verlengen voor langere periode, maar je kunt ook op een later moment Camtasia verlengen. Hoe werkt gratis Camtasia downloaden?

 1. Start de download via de button.
 2. Kies het juiste besturingssysteem: Camtasia voor MacOS of Camtasia voor Windows.
 3. Open Camtasia en start direct met het maken van schermopnames en videobewerking.

Hoe werkt Camtasia?

Camtasia Studio is software van Techsmit en heeft zoals je hebt kunnen lezen tal van functies voor het creëren van een professionele presentatie. Bewerken met Camtasia is heel gemakkelijk!

 • Kies je beeldmateriaal: Maak prachtige video's, zelfs als je hier nog helemaal geen ervaring mee hebt. Laad gewoon beeldmateriaal in, of maak gebruik van de mogelijkheid om schermactiviteit op te nemen.
 • Bewerken: Bewerk al je beeldmateriaal in een handomdraai. Door het drag-and-drop systeem gaat dit erg gemakkelijk. Hierna kun je makkelijk kiezen of er nog tekst, animatie, muziek, overloop of meer nodig is.
 • Creëer je video: Iedereen kan geweldige video's maken met Camtasia. De interface is zo simpel, dat je er niet allerlei cursussen en tutorials voor hoeft te volgen. Je kunt meteen aan de slag!

Schermopnamen maken

Neem alles op van je scherm. Of dit nu je hele scherm is of slechts een venster. Daarnaast kun je videos, afbeeldingen, audio of PowerPoint-presentaties toevoegen.

Video’s bewerken

Door de eenvoudige tijdlijn is het bewerken van je opnames eenvoudig. Combineer, split of snij clips bij en versnel of vertraag het beeldmateriaal. Hierna kun je onmiddellijk het eindresultaat bekijken. Je kunt overigens ook vaste templates opzetten om vaker te gebruiken.

Effecten toevoegen

Geef video's een professionele uitstraling met allerlei effecten. Highlight gedeelten en voeg animaties, tekst, aftiteling, overgangen en meer toe. Met de Green Screen functie vervang je achtergronden.

Geluid en muziek gebruiken

In de Camtasia bibliotheek vind je royalty-free muziek. Daarnaast neem je ook zelf geluid op, bijvoorbeeld via webcam of via een microfoon die gekoppeld is aan je computer. Verder deel je audiobestanden of download je zelf muziek, de mogelijkheden zijn eindeloos. Geluiden kun je aanpassen in intensiteit. Ook kun je achtergrondgeluiden verwijderen.

Video’s delen

Is je video gereed, dan deel je die direct via kanalen als YouTube, Vimeo, Screencast of andere social media. Of upload je bestanden naar de cloud.

Camtasia 2021 update

Bij Downloaden.nl zijn we al langer fan van Camtasia. Vandaar dat we ook al eens een Camtasia review publiceerden. Daarnaast brengen we je graag op de hoogte over de updates die doorgevoerd zijn in Camtasia 2021. De Camtasia download op deze pagina betreft altijd de nieuwste versie.

Met de nieuwste Camtasia versie krijg je toegang tot 75 nieuwe transities en diverse effecten (masks). Daarnaast zijn de functies voor het afstemmen van geluid verbeterd, alsook de functies voor opslaan en samenwerking. Tot slot heeft de tool een aantal positieve wijzigingen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid gekregen en werkt het een stuk sneller. Dat verschil is het beste te merken bij het bewerken van video’s in hoge resolutie.

Camtasia kopen na free trial

Enthousiast over Camtasia? Na het gebruik van deze handige editor wil je waarschijnlijk niet meer zonder! Via de Camtasia download kun je direct de free trial activeren, maar ook Camtasia kopen. Camtasia by Techsmith heeft een richtprijs van €250 per licentie. Studenten krijgen korting en kopen het programma voor zo’n €165.

Had je al Camtasia 2019 of 2020 en wil je upgraden naar Camtasia 2021? Je kunt er dan ook voor kiezen om alleen de Camtasia upgrade aan te schaffen. Via Downloaden.nl vind je overigens altijd de laatste Camtasia versie en kun je dus gemakkelijk aankopen of upgraden. De genoemde prijzen zijn mogelijk aan verandering onderhevig.

Camtasia en Snagit combineren

Bekend met Snagit? Dit is de screenshot variant van Camtasia. Hiermee maak je dus screenshots, die je vervolgens professioneel bewerkt aan de hand van visuals. Beide zijn onderdeel van Techsmith en zijn te koop als combinatiepakket. Ook Snagit heeft een free trial van 30 dagen beschikbaar.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Opnemen Audio en Video.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Magix Music Maker.