Snagit downloaden

Gratis Snagit voor Windows en Mac downloaden? Dat kan via Downloaden.nl!

Snagit voor Mac en Windows

Snagit is een ideaal programma om een screenshot te maken en deze meteen te bewerken. De mogelijkheden van Snagit voor Mac en Windows zijn eindeloos!

Zo kun je:

  • Effecten en teksten toevoegen
  • Een spotlight creëren
  • Pijlen en cirkels aan het beeld toevoegen
  • Beeld opslaan als .PDF bestand
  • Een deel van je beeldscherm vastleggen

Zoals je ziet, is Snagit een zeer volwaardig programma op het gebied van Screen Capture Software. Hier hangt dan ook een prijskaartje aan. Als je deze download start, krijg je 30 dagen lang het programma cadeau. Als deze trial is afgelopen, krijg je de keuze om het programma aan te schaffen.

Snagit gratis downloaden

Wil je Snagit downloaden? Via Downloaden.nl krijg je toegang tot de free trial van 30 dagen. Eventueel kun je direct een abonnement afsluiten voor langere periode, maar je kunt ook Snagit verlengen op een later moment. Hoe werkt gratis Snagit downloaden?

  1. Start de download via de button.
  2. Kies het juiste besturingssysteem: Snagit voor MacOS of Snagit voor Windows.
  3. Open Snagit en start direct met screenshots maken en bewerken.

Hoe werkt Snagit?

Snagit is software van Techsmit en is hét programma voor het maken én bewerken van screenshots. Natuurlijk kun je met je Windows of Mac ook screenshots maken, maar om deze aantrekkelijk visueel vorm te geven is Snagit bij Techsmith toch echt een betere keuze.

Start met het maken van een screenshot of screen recording. Vervolgens kun je deze omzetten in bijvoorbeeld een tutorial, how-to-guide of zelfs een video. Je kunt zelfs spraakopnames toevoegen.

Teksten en visuals toevoegen

Het is mogelijk om meerdere screenshots bij elkaar te zetten en te scrollen tussen pagina’s. Daarnaast kun je teksten toevoegen waar je maar wilt. Deze kun je tevens snel kopiëren en plakken vanuit andere documenten.

Tevens kun je GIF’s creëren en toevoegen, opmerkingen ingeven, stickers personaliseren en screenshots converteren naar afbeeldingen. Met de Snagit functie Smart Move verplaats je automatisch buttons, teksten en andere elementen, zodat je alles tot een overzichtelijk geheel maakt.

Video en geluid in Snagit

Er zijn diverse opties voor geluid en video in Snagit. Met de screen recorder sla je je bestanden op als mp4 of GIF. Deze kun je vervolgens nog bewerken met visuals en geluid. 

In Snagit kun je zelfs audio opnemen en video’s maken met je webcam. Wil je bijvoorbeeld switchen tussen je scherm en webcam voor het maken van een instructievideo, college of ander soort video? Dat kan! Of wil je opnemen met je smartphone? Door op te nemen via een iOS scherm deel je in enkele klikken je beelden met Snagit op je desktop.

Templates inladen

Werk je veel met Snagit en zet je vaak dezelfde typen documentatie, tutorials en trainingsmateriaal op? Overweeg dan om een template aan te maken, die je steeds weer kunt gebruiken bij het maken van een nieuw Snagit bestand.

Uploaden en delen met Snagit

Je gemaakte Snagits kun je direct delen met diverse andere software, zoals Microsoft PowerPoint, Word, Excel, Camtasia, YouTube en andere social media. Sinds versie Snagit 2020 kun je werk ook direct uploaden in gedeelde werkruimten zoals Slack en Box.

Snagit kopen na free trial

Na de gratis proefperiode zo enthousiast over Snagit dat je niet meer zonder kan? Het kopen van Snagit voor Windows en Mac is slechts een eenmalige aankoop en kost €50,33. Als je Snagit 2020 koopt dan kan dat inclusief Snagit 2021 upgrade. Heb je momenteel Snagit 2019 en wil je Snagit upgraden naar de laatste versie? Dat kan voor €35,22. Op Downloaden.nl vind je steeds de Snagit download van de laatste versie.

Snagit kan tevens gecombineerd worden met het programma Camtasia, de uitgebreide video editor versie van Snagit. Hiermee kun je aan de hand van een tijdlijn je video’s nog gedetailleerder bewerken. Laad je schermopnamen en webcamvideo’s eenvoudig in en werk met audio-effecten. De totaalprijs van Snagit en Camtasia is €276,84. Prijzen zijn mogelijk aan verandering onderhevig.

MWSnap als alternatief voor Windows

Voor Windows is er een eenvoudiger, maar goed alternatief voor Snagit beschikbaar. We hebben het over MWSnap. Hiermee maak je screenshots die je vervolgens gemakkelijk kan bewerken. Je hebt echter wat minder mogelijkheden dan bij Snagit, maar dit programma is 100% gratis en hoeft dus niet te worden aangekocht na een free trial.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Screenshots Maken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Snippy.