Ocenaudio downloaden

Wil je zelf muziek bewerken, maar vind je de software van Audacity te ingewikkeld en uitgebreid? Dan is de gratis download Ocenaudio een goed alternatief! Met dit programma bewerk je op je Mac en Windows computer digitale geluidsbestanden.

Er zijn twee hele grote voordelen te noemen als het op Ocenaudio aankomt:

1. Het maken en bewerken van opnames met Ocenaudio is erg eenvoudig
2. De software maakt zuinig gebruik van systeembronnen

Zelfs als je met grote bestanden moet werken, blokkeert of crasht het programma niet. Een probleem dat helaas maar al te vaak voorkomt bij andere gratis media software.

Hoe werk Ocenaudio?

Ocenaudio heeft een minder intimiderende interface dan Audacity, maar is zeker even krachtig. Het werkt alleen wat makkelijker!

Alle bestanden waar je mee werkt, worden in een lijst links van het hoofdscherm weergeven. De geselecteerde bestanden zie je als een geluidsgolf in het midden. Ook fijn om te vermelden: alle waarden die aan geluid worden toegeschreven, staan gedetailleerd vermeld. Dit in tegenstelling tot een hoop andere gratis audiobewerkers, die vaak maar wat schatten.Daarnaast is er ook een spectrogram functie, die je veel meer details over de audio eigenschappen laat zien.

Waarom Ocenaudio downloaden?

Met de meeste gratis audio bewerkings programma’s kun je alleen in opnamen knippen of deze verkorten. Maar Ocenaudio gaat verder met onder andere gedeeltelijke audiobestanden kopiëren en plakken en effecten en filters toepassen. Dit kopiëren en plakken duurt slechts een paar seconden, zelfs als het bestand zelf enkele uren duurt! Verder wordt al het coderen en filteren op de achtergrond gedaan, zodat het je belangrijke werk niet in de weg zit.

Heb je meerdere bestanden waarin je dezelfde bewerking wilt aanbrengen? Dan kun je hiervan een selectie maken en de bewerking als batch uitvoeren. En om het je nog makkelijker te maken: je kunt gedeelten uit een audiobestand isoleren en bewerken en vervolgens weer makkelijk terugzetten.

Belangrijkste functies en kenmerken Ocenaudio:

  • Audiobestanden bewerken
  • Knippen en deleten uit audiobestanden
  • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface
  • Ondersteunt Virtual Studio Technology (VST) plugins
  • Batch bewerkingen
  • Live preview van bewerkingen en effecten
  • Zeer snel, ook met audiobestanden van enkele uren
  • Maakt je computer niet langzamer
  • Complete en uitgebreide spectogram modus

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Opnemen Audio en Video.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Camtasia.