Audacity downloaden

Audacity is een gratis geluidbewerkingsprogramma voor Windows en Mac. Je er ontzettend veel mee. We zullen proberen om zo kort, maar compeet mogelijk te zijn.

Opnemen met Audacity

Met Audacity kun je live audio opnemen via een microfoon of mixer en audio vanaf analoge apparaten digitaliseren. Als je de goede geluidskaarten en de laatste versie van Windows hebt, kun je zelfs gestreamde audio opnemen.

Dat betekent ook, dat je met Audacity je fysieke muziekbibliotheek naar de computer kunt overzetten. Sterker nog, deze software is zeer populair onder mensen die LP's digitaliseren.

Importeren en exporteren

Als je eenmaal een geluidsfragment hebt opgenomen, moet je kiezen in welk formaat je dit wilt exporteren. Ga je voor MP3, WAV, AIFF, AU, FLAC of een van de vele andere beschikbare formaten? Met het programma kun je ook audio op je computer importeren en deze vervolgens bewerken.

Geluidskwaliteit

Verbeter de geluidskwaliteit van audio die is opgenomen met Audacity zelf, of met bijvoorbeeld je telefoon. Op de manier creëer je kwalitatief hoogwaardige geluidsfragementen.

Bewerken

Door knippen, kopiëren, plakken en deleten wordt het bewerken van audio een eitje. Je kunt er gewoon je vertrouwde toetsencombinaties voor gebruiken. Verder kun je bewerkingen ongelimiteerd ongedaan maken, veel tracks ineens bewerken of meerdere fragmenten op een track gebruiken. Audacity heeft een hele hoop verschillende effecten die je aan je bewerkte fragment toe kan voegen. Van volumeverschillen, ruisdempers, echo's, stretching en ga zo maar door.

  • Op verschillende manieren geluid opnemen
  • LP's en andere fysieke geluidsdragers digitaliseren
  • Audio converteren
  • Geluidskwlaiteit verbeteren
  • Audio bewerken

Met Audacity kun je geheel gratis, maar wel geheel professioneel, geluid opnemen en bewerken!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Opnemen Audio en Video.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Open Broadcaster Software (OBS Studio).