ManyCam downloaden

ManyCam is een handig programmaatje waarmee je de webcam in meerdere apps tegelijk kunt gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is livestreamen van een Skype call. Gebruik de webcam in Skype zelf, maar zendt het beeld ook uit via een livestream app (bijvoorbeeld Live.ly).

Gebruik ManyCam met programma's als Skype, YouTube of Twitch. Naast het multifunctioneel inzetten van je webcam, kun je met Manycam ook nog beeld opnemen, effecten toevoegen, de achtergrond veranderen en veel meer!

Waar kun je ManyCam voor gebruiken? 

Hier is eigenlijk niet echt één antwoord mogelijk. Gamers, zakenmensen, vloggers; iedereen die met video werkt, heeft wat aan ManyCam. We zullen de belangrijkste mogelijkheden uitlichten.

Game streaming

Dit is een nieuwe functie in ManyCam! Kies de game die je speelt eenvoudig als videobron en stream naar elk gewenst platform. Vooral het uitzenden via Twitch wordt hierdoor erg makkelijk, door de ingebouwde integratie. ManyCam ondersteunt de vele video- formaten, waardoor deze snel en vloeiend worden uitgezonden. Daarnaast maakt MayCam maar zeer minimaal gebruik van het CPU van je computer. Voeg een overlay toe om de livestream tijdens het spelen te bedienen.

Meerdere videobronnen gebruiken

Met ManyCam schakel je snel tussen maximaal 12 video-, audio- en afbeeldingsbronnen. Gebruik het keuzemenu in het hoofdscherm om een andere camera, stilstaand beeld, printscreen, vooraf opgenomen beeld of het bureaublad als videobron toe te voegen. Je kunt hierbij kiezen om direct van beeld te wisselen, of langzaam en vloeiend te schakelen.

'Screencast' je computerscherm

Een screencast is een (opgenomen) video van alles wat je op je computerscherm uitvoert. Neem een video op van wat je aan het doen bent voor een tutorial en sla deze op, of zend live uit. 

Andere belangrijke mogelijkheden en functies:

Maar hier houdt ManyCam natuurlijk niet op! Je kunt er nog veel meer mee!

  • YouTube integratie
  • Uitzenden op meerdere kanalen (Facebook, Twitch, etc.)
  • Beeld in beeld video's opnemen
  • Green screen functie: verwijder de achtergrond en vervang voor een andere
  • Tekst toevoegen in de 'lower third' 
  • Bewerken: Effecten, 3D maskers, animaties en meer toevoegen
  • Bewerken: Tekeningen en tekst toevoegen
  • Afspeellijst samenstellen (handig voor livestreams)
  • RTMP functie: meteen live uitzenden op o.a. Twitch
  • Configureer beveilingscamera's of andere systemen met ManyCam

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Google Hangouts.