Skype downloaden

Ben je op zoek naar een goede communicatietool voor gratis bellen en chatten? Maak dan gebruik van de gratis Skype download op deze pagina!

Wat is Skype voor web en app?

Skype is in eerste instantie een tool waarmee je audio- en video gesprekken kunt voeren. Van oorsprong werd het vooral op de markt gebracht voor consumenten om contact te houden met vrienden en familie in het buitenland.

Tegenwoordig heeft de dienst zich uitgebouwd tot een allround communicatie tool waarmee je kunt videobellen, chatten, emoticons kunt sturen, achtergronden kunt aanpassen, vergaderingen kunt voeren en grote Skype meetings mee kunt houden. Skype web en app zijn gratis in gebruik, met enkele premium functies.

 • Een-op-een audio- en videogesprekken
 • Audio- en beeldbellen met grote groepen tot 100 deelnemers
 • Contacten toevoegen, live-status en onbeperkt chatten
 • Achtergronden aanpassen (bijvoorbeeld voor vergadering)
 • Ondertiteling tijdens audiogesprekken
 • Onbeperkt Skype online gebruiken, helemaal gratis
 • Skype Premium: goedkoop bellen naar (buitenlandse) telefoonnummers

Skype gratis downloaden

Wil je Skype downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je op deze pagina van Downloaden.nl aan het juiste adres. Na het Skype installeren log je in met je eigen Microsoft mailadres en kun je direct aan de slag. Hoe werkt gratis Skype downloaden?

 1. Start de download via de button
 2. Kies het juiste besturingssysteem
  Skype desktop: Skype Windows of Skype Mac
  Skype app: Skype Android of Skype iOS
 3. Je kunt nu op Skype inloggen met je Microsoft e-mailadres of gratis een nieuwe account creëren

Hoe werkt Skype?

Skype is onderdeel van Microsoft en dan weet je wel dat je veel gebruiksvriendelijkheid mag verwachten. De handige interface wijst zich dan ook vanzelf. Je kunt contacten toevoegen en eenvoudig audio- en HD-videogesprekken starten. Dit kan zowel via desktop, tablet als smartphone. Zelfs het gebruik van Skype via Alexa en de Xbox behoren tot de mogelijkheden.

Skype account aanmaken

Nadat je de gratis download van Skype hebt geïnstalleerd op het gewenste device, moet je inloggen met je Microsoft e-mailadres/account. Wellicht heb die al, maar als je die nog niet hebt dan kun je vanuit het programma er direct een gratis aanmaken. Wil je naast Skype gebruik maken van meerdere Microsoft tools, zoals Outlook (mail), OneDrive (cloudopslag), Microsoft Word (tekstverwerker)? Dan raden we je aan om gratis Microsoft 365 te downloaden.

Groepsgesprekken Skype

Een familie groep aanmaken? Met zijn allen chatten en grappige emoji’s sturen of toch liever beeldbellen? Het kan allemaal. Ook voor zakelijk gebruik is de tool steeds populairder geworden. Je kunt een audiovergadering met maximaal 100 mensen starten. Extra functies zijn het opnemen van gesprekken, wisselen van achtergronden, scherm delen, live chat en zelfs het inschakelen van ondertiteling. Skype wordt bovendien ook voor sollicitatiegesprekken steeds vaker ingezet.

Wil je Skype alleen zakelijk inzetten en er het maximale uithalen? Het voormalige ‘Skype voor Bedrijven’ is vervangen door Microsoft Teams en biedt vergaderopties tot 10.000 personen. Hiermee kun je tevens eenvoudig bestanden uitwisselen.

Buitenlandse nummers bellen met Skype

Naast het ‘standaardgebruik’ van Skype kun je het ook inzetten om mobiele en vaste nummers te bellen, bijvoorbeeld in het buitenland. Hiervoor heb je Skype-tegoed nodig, wat je eenvoudig op je Skype account kunt toevoegen. Waarom je dit zou doen? Het is in sommige gevallen voordeliger dan met je smartphone bellen. In Skype zie je een duidelijk overzicht van alle tarieven die horen bij je specifieke wensen.

Skype voor ouderen

Als je wat ouder bent zoek je misschien wel naar manieren om gemakkelijk in contact te blijven met je kinderen en kleinkinderen. Ze zijn immers niet altijd in de buurt. Skype behoort tot de populairste programma’s voor beeldbellen onder ouderen. Dat komt mede dankzij de gebruiksvriendelijke interface. Download Skype gratis op deze pagina en je kunt direct aan de slag!

Is Skype veilig in gebruik?

Met Skype kun je overal ter wereld verbinding maken. De gesprekken zijn end-to-end beveiligd, wat wil zeggen dat anderen niet zomaar kunnen meelezen. Je bent optimaal afgeschermd wanneer je met een andere Skype-gebruiker contact hebt. Zorg er uiteraard wel voor dat je een veilig wachtwoord kiest. Daarvoor kun je bijvoorbeeld een gratis wachtwoordmanager als LastPass gebruiken. 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Google Currents.