TikTok downloaden

TikTok is uitgebracht in 2017 en is sindsdien onverminderd populair. Wil jij het ook proberen? Download gratis TikTok via Downloaden.nl!

Wat is TikTok?

TikTok is dé socialmedia app voor het delen van korte video’s met muziek. De meeste video’s hebben een lengte van 3 tot 30 seconden, maar ook het uploaden van 3-minuten video’s behoort tot de mogelijkheden. Dansen, zingen, playbacken, gekke stunts uitvoeren, je ziet het allemaal voorbij komen op deze app!

  • Ontdek grappige, korte filmpjes
  • Upload zelf leuke video’s
  • Muziek, dans, gerechten, en veel meer!
  • Meer dan 4,5 miljoen Nederlandse gebruikers
  • Download TikTok gratis voor iOS, Android en desktop

Gratis TikTok downloaden

TikTok zorgt voor veel vermaak, dat is een feit. Het is vooral populair onder jongeren, maar wordt tegenwoordig ook steeds vaker door ouderen gebruikt. Ben je nieuwsgierig? Maak dan simpelweg je gratis TikTok account aan en ontdek het platform. Hoe werkt TikTok gratis downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de TikTok download via de button.

Hoe werkt TikTok?

TikTok werkt super eenvoudig, het is een kwestie van experimenteren! Download TikTok, maak je account aan en verken de omgeving. Kijk leuke filmpjes of upload zelf een video. Deze kun je rechtstreeks maken vanuit de camera functie. Je kunt de filmpjes bewerken met filters, speciale effecten en muziek. Deze kun je vervolgens delen met vrienden en volgers. Krijg likes, reacties, shares en views!

Hoe maak je een TikTok?

In de TikTok app klik je op het plusje om zelf een TikTok te maken. Hierbij kun je een nieuw filmpje opnemen, maar je kunt ook een huidig filmpje of een selectie aan foto’s van je smartphone uploaden. Klik daarna op geluiden om een sound toe te voegen. Kies uit tal van liedjes en hitlijsten. Extra effecten toevoegen? Dat kan aan de hand van filters, stickers, teksten en andere effecten. Vervolgens kun je de video creëren middels de rode button en stel je de snelheid in. Dat laatste wordt vaak gedaan om grappige filmpjes te maken.

#TikTok zoeken

Op de homepage van TikTok doe je inspiratie op, je ontdekt tal van leuke filmpjes van populaire TikTokkers. Via het zoekmenu kun je tevens zoeken naar bekende personen of accounts van vrienden. Die kun je vervolgens ook volgen, zodat je de updates van je favoriete accounts meteen binnenkrijgt. Via #hashtags kun je ook steeds zoeken naar tal van topics en/of TikTok challenges.

TikTok live

Mensen kunnen ook live gaan op TikTok. Via de cameraknop zie je wie er op dat moment een live TikTok de wereld in stuurt. Zo wordt het ook gebruikt om bijvoorbeeld nieuwe songs te lanceren. Je komt echt van alles tegen op TikTok, je kunt het zo gek niet bedenken. Van #foodporn voor het ontdekken van nieuwe recepten tot grappige filmpjes, instructies van fitness goeroes en ook zeker de leukste feestjes en grappige quotes.

TikTok veilig gebruiken

TikTok heeft een leeftijdsgrens van 13 jaar. Juist omdat het zo populair is onder jonge mensen maken ouders zich wel eens zorgen om het gebruik van de app door hun kinderen. Het profiel staat standaard op openbaar, alsook de locatiegegevens. Het is aanbevolen dit af te schermen ter privacy. Zo weet je zeker dat jijzelf (of dus je kind) niet benaderd wordt door onbekende mensen. Die kunnen namelijk alle filmpjes op openbare profielen zien en daar ook op reageren. Instellingen zijn aan te passen via het tandwiel icoon.

Probeer gratis TikTok download!

Na het downloaden van TikTok kun je direct van alles zien en volgen. Je hoeft dus niet per se zelf TikToks te uploaden, je kunt ook alleen om je heen kijken en genieten. Die keuze is aan jou. Stel je profiel in en probeer het zelf met deze TikTok gratis download!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Opnemen Audio en Video.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is WavePad.