Splice downloaden

Ben jij muzikant of producer en wil je graag je muzikale producties naar een hoger niveau tillen? Dan is Splice misschien wel hét platform voor jou. Bij Downloaden.nl leggen we je graag uit hoe je Splice gratis kunt gebruiken.

Wat is Splice?

Splice is in feite een enorme bibliotheek vol met geluiden, samples en loops die je kunt gebruiken bij het creëren van muziek. Het is daarnaast een marktplaats voor het kopen en verkopen van plug-ins en DAW’s (Digital Audio Workstation). De sounds zijn universeel te gebruiken in vrijwel iedere DAW. Enkele kenmerken van Splice:

 • Een van ’s werelds beste en meest uitgebreide sample libraries zonder royalties.
 • Leer meer over muziekproductie via de Splice community op Discord.
 • Meer dan 10 lessen beschikbaar om meer te leren over muziekproductie.
 • Eenvoudig sounds draggen en droppen naar je DAW, bijvoorbeeld Ableton Live of Soundtrap.
 • Je kunt samples eenvoudig previewen in de toonsoort en het tempo van jouw track.
 • Simpel en georganiseerd beheer van je samles, MIDI en presets.
 • Eigen topkwaliteit plug-ins.
 • Ook mogelijkheid tot huren van plug-ins.
 • Astra synth en Beatmaker gemakkelijk geïnstalleerd bij betaald abonnement.
 • Grote selectie aan gratis plug-ins.

Splice gratis downloaden

Splice is een tool die je kunt gebruiken in je browser, maar is ook te downloaden als desktop app voor Windows en Mac. Het voordeel van Splice Desktop downloaden is dat je sounds en samples eenvoudig kunt drag en droppen naar je DAW. Dat scheelt je veel tijd tijdens het produceren.

 1. Selecteer het juiste besturingssysteem en download Splice voor Mac of Splice voor Windows via de download button.
 2. Creëer een account.
 3. Probeer Splice 14 dagen lang helemaal gratis.

Er is ook een Splice app beschikbaar voor Android en iOS. Zo kun je dus ook onderweg gebruikmaken van de diensten!

Hoe werkt Splice?

Nadat je een account hebt gemaakt kun krijg je toegang tot volledig bibliotheek van Splice. Om het je gemakkelijk te maken kun je via Splice heel eenvoudig selecteren op genres of instrumenten. Die ene sample die je productie compleet maakt heb je eenvoudig gevonden!

Alle sounds en samples zijn bovendien 100% vrij van royalty’s. Dat betekent dat je sounds volledig gratis kunt gebruiken en je geen extra kosten kwijt bent naast het lidmaatschap. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het commerciële gebruik ervan.

Geschikt voor alle muziekstijlen

Het grote voordeel van Splice is bovendien dat het geschikt is voor alle soorten muziek. Of je nu hip hop, soul of snoeiharde rock maakt, je vindt altijd wel een sample die bij jouw muziek past.

Ook wanneer je er nog niet helemaal uit bent welke richting je song in gaat, kun je Splice gebruiken. Je filtert dan eenvoudig op een instrument, zodat je die sound in je hoofd wel kan vinden. Er zijn honderden, zo niet duizenden, samples beschikbaar voor iedere instrument dat je kunt bedenken. Denk aan gitaren, keys, drums, vocals of de klassieke 808.

Lenen in plaats van kopen

Interessant aan Splice is bovendien dat ook mogelijk is geluiden en samples te lenen, in plaats van ze te kopen. Dit betekent dat je een bedrag per maand voor een sample betaalt, in plaats van een groter bedrag in één keer. Het voordeel hiervan is dat je veel samples kunt proberen. Ook is het op deze manier mogelijk om plug-ins op afbetaling te kopen.

Dit programma, dat Splice Rent-to-Own heet betreft een kleine selectie aan plug-ins en virtuele instrumenten die doorgaans behoorlijk prijzig zijn. Op deze manier kun je ze op een meer betaalbare manier toch toegankelijk maken voor jezelf.

Splice upgraden

Bevalt de proefperiode van Splice je erg goed? Dan zijn er een aantal mogelijkheden om gebruik te blijven maken van Splice:

 • Splice Sounds+ (12,99 dollar per maand): biedt 100 download credits per maand, desktop en mobiele app en gebruik van de preview mo dus in je DAW.
 • Splice Creator (19,99 dollar per maand): biedt 200 download credits per maand, de voordelen van Sounds+, de Beatmaker drum machine plugin en de Astra synth plugin.
 • Splice Creator+ (39,99 dollar per maand): Is hetzelfde als Spice Creator, maar met 500 download credits per maand.

Neem je Splice direct af voor een jaar, in plaats van per maand? Dan krijg je Splice 2 maanden gratis. Alle abonnementen zijn eenvoudig opzegbaar.

Begin je gratis Splice download

Geïnteresseerd geraakt in Splice? Start dan nu je proefperiode en laat je verrassen door het enorme aanbod aan mogelijkheden dat Splice je te bieden heeft!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Opnemen Audio en Video.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Open Broadcaster Software (OBS Studio).