Discord downloaden

Discord is dé communicatie- / chatapplicatie voor (onder meer) gamers. Op zoek naar de gratis Discord download? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wat is Discord?

Ben je op zoek naar een nieuw communicatieprogramma? Waarmee je kan bellen en chatten? En heb je Skype, Teamspeak of Ventrilo al uitgeprobeerd, maar bleek het voor jou toch niet lekker te werken? Ben je een fervente gamer of maak je veelvuldig gebruik van online communities? Wellicht is de Discord download wat voor jou.

  • 100% gratis (ongeacht aantal contacten of servers)
  • Voor het delen van tekst, video en audio (chatten)
  • Beschermd IP-adres, dus geen ongevraagde reclame
  • Discord web (Windows / MacOS) en Discord app (Android / iOS)
  • Door het slimme design laag CPU-verbruik
  • Zelf een community opzetten (met ledentoegang)
  • Betrouwbare tech en super helder geluid

Gratis Discord downloaden

Wil je Discord downloaden, gratis en voor niets? No problemo, je regelt het razendsnel met de Discord download voor smartphone en web. Kies welke het beste bij je past en ga aan de slag. Hoe werkt Discord gratis downloaden?

  1. Kies het juiste besturingssysteem.
  2. Start de free Discord download via de button.
  3. Installeer, en maak je gratis Discord account aan.

Hoe werkt Discord?

Discord is een chat- en belapplicatie, maar werkt compleet anders dan bijvoorbeeld WhatsApp en Telegram. Je maakt een server voor een groep vrienden met wie je bijvoorbeeld games speelt, een project hebt opgezet of met wie je op de sportclub zit. Je kunt nu op deze server meerdere chatkanalen aanmaken, dit per onderwerp.

Voorbeeld Discord Chat Kanalen: Je opent een algemeen chatkanaal over een game om in te praten, en opent een aparte plek om te chatten over specifieke spelelementen en tijdelijke events. Daarnaast open je nog een extra chat voor het bespreken van strategieën. Zo krijgt iedere discussie zijn eigen plekje, en kun je tevens eenvoudig zaken terugzoeken.

Discord voor gamers

Discord is speciaal ontworpen voor gamers. Je kunt bijvoorbeeld zien wie er aan het praten is, terwijl je aan het spelen bent, zonder op alt+tab te drukken. Daarnaast heeft het gebruik van Discord geen invloed op de snelheid van de game die je aan het spelen bent. Ook fijn, GIF’s worden niet automatisch afgespeeld, maar pas als je er met je muis overheen gaat. Dit maakt het een fijn chatprogramma voor gamers, zonder poespas en met alle nodige functies die je jezelf als actief gamer wensen kunt.

Discord regels en richtlijnen

Bij Discord maak je dus een gratis Discord login aan, waarna je er zelf mee aan de slag kunt. Er zitten verder vrij weinig eisen aan het programma. Zorg dat per server de admins en mods worden toegewezen, dat iedereen het netjes houdt binnen de groep. Geef de regels aan om toegelaten te worden in een community en bevorder positief gedrag.

Directe berichten sturen op Discord

Je kunt iemand een direct bericht sturen door op een gebruikersnaam te klikken en een direct messsage te sturen. Heb je eerder al contact gehad, dan kun je iemand razendsnel benaderen. Wil je een contact juist verwijderen van de server? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Snuffel eens rond tussen de instellingen en ontdek alle opties.

Discord download zonder reclame

Voor reclame hoef je overigens niet bang te zijn, want deze Discord download is de officiële installatie van de app of het programma. Discord beschermt vervolgens je IP-adres, en je kunt dus ook servers afschermen. Zo ontvang je geen ongewenste reclame, wel zo fijn.

Download Discord gratis

Enthousiast over Discord? Ga dan nu zelf aan de slag met de gratis Discord download, app of web, en probeer het zelf. Je kunt het testen met je vrienden en familie, game-buddies of met onbekenden. Sluit je aan en ontdek het gemak van Discord, 100% gratis!

Discord is jouw plek om te praten en virtueel samen te komen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Zoom.