Telegram downloaden

Anoniem chatten, waarbij alle gespreksgeschiedenis stevig versleuteld is? Dat kan met Telegram. De gratis Telegram app download vind je op deze pagina!

Wat is Telegram app?

Telegram is een stuk populairder geworden sinds Facebook de chatdienst WhatsApp heeft overgenomen. Bij WhatsApp is het mogelijk dat je data en gespreksgeschiedenis op straat belanden of worden gebruikt voor advertentiedoeleinden. Bij Telegram niet. Alle chats worden potdicht versleuteld en het is zelfs mogelijk om een geheim gesprek te starten dat niet te traceren is. Tenzij je de code hebt. Dus, waarom Telegram downloaden?

  • Supersnel
  • Synchronisatie van chats tussen al je apparaten
  • Ongelimiteerd berichten en data verzenden
  • Berichten worden versleuteld: alleen jij kan ze openen
  • Krachtig: Telegram groepen tot wel 200.000 personen aanmaken!
  • Gebruikt zo min mogelijk data
  • Minimalistisch ontwerp en uitgebreide functies
  • Gegevens worden nooit doorgespeeld naar derden
  • Telegram desktop en app voor mobile

Telegram gratis downloaden

Wil je de Telegram app downloaden, gratis en voor niets? Dan zit je goed op deze pagina van Downloaden.nl. Download Telegram voor iOS of Android en nodig je vrienden uit om voortaan via deze versleutelde chats in contact te blijven. Hoe werkt gratis Telegram downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem (Telegram Android of iOS) en start de download!

Hoe werkt Telegram?

Na de installatie van de app, geef je je telefoonnummer op. Daarna kun je met Telegram chatten en foto's, video's of documenten naar elkaar sturen. Andere functies zijn de groepsgesprekken en het paradepaardje van Telegram: secret chats. Hierbij worden je berichten versleuteld en valt je verstuurde informatie nooit in verkeerde handen. Na een bepaalde tijd worden berichten automatisch vernietigd.

Telegram versus WhatsApp

Veel mensen kiezen Telegram als alternatief van WhatsApp om een aantal redenen. Of deze ook voor jou van toepassing zijn is een persoonlijke keuze. Een van de redenen is dat je een gebruikersnaam kunt gebruiken. Wil je met iemand chatten zonder je nummer te geven? Dan kun je ook je username doorgeven en je telefoonnummer voor je houden. Het is dus veel anoniemer middels een url als Telegram.me/gebruikersnaam.

Daarnaast kun je eenvoudiger in contact komen met andere mensen over de hele wereld. Met de HotOrBot kun je het zelfs inzetten als een soort datingsapp. Verder kun je grotere en méér soorten bestandsformaten versturen. Wel moet je er rekening mee houden dat de andere partij ook Telegram dient te hebben om middels deze app te communiceren.

Andere redenen ‘waren’ de eenvoudigere groepsgesprekken, waarbij je iemand kunt taggen of een reactie kunt plaatsen op een eerder bericht (waarbij de vraag boven het antwoord staat). En ook dat je Telegram online op desktop kunt gebruiken. Tegenwoordig kan dit ook met WhatsApp. Wel heb je bij WhatsApp desktop je telefoonnummer nog nodig. Bij het inloggen op Telegram hoef je alleen je gebruikersnaam in te vullen.

Telegram Premium voordelen

Wie nóg meer uit Telegram wil halen die kan upgraden naar Telegram Premium. Deze betaalde versie is niet noodzakelijk en bestaande functies blijven gratis. Wanneer upgrade je wel? Als je bestanden tot 4 GB wilt versturen en spraakberichten automatisch om wilt laten zetten naar tekst. Daarnaast ontvang je een verhoogde downloadsnelheid en verdubbelde limieten op alles. Je kunt ook deelnameverzoeken naar publieke groepen sturen. Voordat je voor Premium Telegram kiest gebruik je natuurlijk eerst de gratis Telegram app download, want upgraden kan altijd nog. Download Telegram en ervaar het zelf.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Google Meet.