Twitch downloaden

De gratis app Twitch is er voor je desktop en mobile devices. Wat je ermee kunt? Streams ontvangen en uitzenden.

Twitch is vooral bekend in en van de game wereld. Bekende en fanatieke gamers zetten hun webcam aan, spelen hun favoriete spel en zenden dit live uit op Twitch. Vervolgens kun je als kijker inschakelen op zo’n stream, waardoor het kan voorkomen dat je met duizenden tegelijk naar dezelfde gameplay kijkt.

Het platform is dan wel vooral bekend voor het streamen van games, ook anderen maken er gebruik van. Denk aan muzikanten, organisaties van toernooien of vraag en antwoord panels.

Waarom Twitch?

Kijken hoe andere mensen een spelletje spelen, is dat wel leuk? Ja dus. Waarschijnlijk ken je genoeg mensen die iedere zondag van een goede pot voetbal op televisie genieten, maar zelf nog geen meter kunnen rennen. Of alleen met een vriendenteam af en toe een balletje trappen. Met gaming werkt dat net zo. Hordes mensen vinden de wereld van het gamen (en die is groot) interessant, maar hebben niet altijd zelf zin in actie. In plaats daarvan kijken ze gezellig hoe een echte fanatiekeling zich een weg baant door een competetieve game als World of Tanks.

Daarnaast wordt Twitch vaak gebruikt om te kijken of een game wat voor je is. De aanschafkosten van een nieuw spel zijn vaak hoog, van €50 of €60 hoef je niet op te kijken. Door op Twitch eerst een paar streams van een bepaald spel te volgen, kun je zien of jij er ook plezier aan gaat beleven. Grote game bedrijven zien dit ook en sturen nieuwe, nog niet uitgebrachte spellen, vaak op aan de populairste gamers. Zo krijgt een nieuwe game een stuk meer en positievere aandacht, dan met alleen wat simpele reclame en andere PR. Potentiële klanten krijgen zo écht een idee van wat ze kunnen verwachten.

E-sports toernooien

Gaming wordt steeds serieuzer en belangrijker. Het heeft nog niet zoveel fans als ‘fysieke’ sporten als voetbal, maar het aantal groeit gestaag. Logisch gevolg: er worden toernooien en wereldkampioenschappen georganiseerd. Reguliere tv-kanalen willen of kunnen dit echter niet uitzenden. Oplossing: Twitch!

Twitch in het kort:

  • Live streams (van gamers) bekijken of zelf uitzenden
  • Opgenomen video's bekijken
  • Interactieve shows van o.a. Xbox en Sony bekijken
  • Chatten met andere gamers
  • Abonneren op interessante kanalen
  • Streams op tv bekijken door de Google Chromecast ondersteuning

Als je zelf beter wilt worden en iets wilt leren van andere spelers, is deze app een aanrader. Kijk op elk moment van de dag naar tientallen games die op dat moment worden gespeeld. Een complimentje geven aan de gamer of met andere kijkers kletsen? Tactieken uitwisselen? Gebruik hiervoor de chatbox rechts in beeld.

De app is gratis te downloaden voor iPhone, iPad en Android telefoons. Maak een account aan en kijken maar! Wil je zelf ook je skills aan andere tonen? Dan kun je natuurlijk ook zelf een stream starten. Hier gaan best wat handelingen aan vooraf. Op de website van Twitch staan handige handleidingen om dit voor elkaar te krijgen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Media streamen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Upflix.