Cinetree downloaden

Ben je gek op films en documentaires met maatschappelijke thema’s? Dan is Cinetree hét streamingsplatform voor jou. En met de gratis Cinetree download via Downloaden.nl probeer jij deze unieke dienst 14 dagen kosteloos!

Wat is Cinetree?

Cinetree is een streamingsdienst voor films en documentaires. Maar niet zomaar films en docu’s, het gaat om een aanbod van mooie en onontdekte verhalen. De dienst werd eind 2014 opgericht door Hanna Verboom, vanuit haar geloof in de kracht van goede verhalen.

Dit heeft geresulteerd in een aanbod van bijzondere parels, die samen met experts uit de filmwereld geselecteerd worden en die belangrijke maatschappelijke thema’s bevatten. Relevante verhalen die je raken. Kun je dergelijke films en documentaires wel waarderen? Dan is een abonnement op Cinetree een absolute must.

 • Films en documentaires met maatschappelijke thema’s
 • Wekelijks nieuwe titels toegevoegd
 • Cinetree filmaanbod geselecteerd in samenwerking met filmexperts en community
 • Cinetree Originals: zelfgeproduceerde (korte) films en docu’s
 • Samenwerkingen met jonge talentvolle Nederlandse makers
 • Per titel extra verdieping via de filmclub en inleidingen van experts
 • Kijken via desktop, laptop, tablet, smartphone en smart-tv
 • Gelijktijdig bruikbaar op 2 apparaten
 • 14 dagen gratis Cinetree proefperiode!

Cinetree gratis downloaden

Kun je niet wachten om het bijzondere aanbod te ontdekken? En wil je Cinetree downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Kies voor de Cinetree app voor iOS of Android of maak je Cinetree account aan op Mac of Windows. Je kunt de app ook gebruiken via Chromecast en HDMI of installeren op je Apple TV . Hoe werkt gratis Cinetree downloaden?

 1. Start de download via de button
 2. Kies het juiste besturingssysteem
  App: Cinetree Android of iOS
  Desktop: Cinetree Windows of Mac
 3. Maak een account aan en start met kijken!

Na het gebruik van de Cinetree gratis proefperiode kies je zelf of je het abonnement verlengt. Het Cinetree abonnement is altijd opzegbaar en is verkrijgbaar vanaf €5,83 per maand. Je krijgt korting als je ineens een jaarabonnement afneemt. Liever af en toe een Cinetree film bekijken? Dan is het ook mogelijk om de titels los te huren in de Cinetree videotheek.

Hoe werkt Cinetree?

Cinetree mag met recht een bijzondere streamingsdienst genoemd worden. Waar je normaliter een gigantisch aanbod tot je beschikking hebt, kiest Cinetree er juist voor om keuzestress te voorkomen. Zij selecteren ‘het filmaanbod van de maand’, met toptitels die absoluut de moeite waard zijn als je gek bent op mooie films met maatschappelijke thema’s. Iedere maand word je weer verrast met nieuwe must-sees.

Must-see Cinetree films

Waarom een titel geselecteerd wordt door Cinetree experts en de community? Dat wordt per film aan je uitgelegd. Zo weet je ‘waarom’ dit zo’n goede film of documentaire is, en ook wat je erin gaat leren. Waar je dan aan kunt denken?

 • Films met nominaties, zoals de Gouden Palm.
 • Films die in andere landen gigantische bioscoophits waren.
 • Films met geschiedenislessen waar je nog iets van leert.
 • Films én documentaires met politieke of religieuze thema’s, van oorlog tot regimes tot maffia tot zaken waarbij het ‘systeem’ onder de loep wordt genomen. Vrijwel ieder maatschappelijk thema komt wel eens aan bod.

Cinetree maakt per film een filmpagina aan, waarin je naast de bovengenoemde ‘must-see uitleg’ ook een uitgebreide beschrijving van het verhaal leest. Tevens ontdek je het genre, de tijdsduur en het land van oorsprong. Daarnaast vind je op deze pagina ook reviews van andere kijkers. Zo krijg je alvast een goed beeld van wat je mag verwachten van de film of documentaire.

Bovendien krijg je als member toegang tot de Cinetree filmclub. Hier lees je aanvullende artikelen en inleidingen van experts. Ga in gesprek met andere leden over de inhoud van de films en documentaires om tot nieuwe inzichten te komen. Cinetree is op deze manier meer dan een streamingsdienst, het is een community. Niet voor niets is hun slogan” ‘Films die langer bijblijven dan dat ze duren’.

Eigen Cinetree producties

Cinetree focust erop om juist een aanbod te scheppen met culturele en maatschappelijke films die je anders wellicht nooit opgemerkt had in het overvolle medialandschap. Daarnaast vinden ze het belangrijk om het Nederland filmlandschap te steunen en jonge talentvolle makers uit Nederland een podium te bieden. Daarom gaan ze met hen de samenwerking aan voor hun eigen producties.

Ondertussen zijn er al flink wat Cinetree Originals uitgebracht. Denk aan de – ondertussen erg populaire - Cinetree Uit De Schaduw documentaire, die aandacht geeft aan het taboe op psychische aandoeningen. Of bekijk de titel Ode Aan De Vrouw, die de strijd op gelijke rechten voor vrouwen belicht. De korte film Alice gaat over de liefde & (niet bang zijn om te) liefhebben. Met tal van thema’s is er altijd een aansprekende documentaire of film te vinden!

Cinetree Nederland in buitenland kijken

De films zijn op moment van schrijven wegens filmrechten alleen te bekijken binnen de Benelux. Helaas is het niet mogelijk om titels te downloaden voor offline kijken. Ben je op vakantie buiten de Benelux en wil je toch graag genieten van het Cinetree aanbod? Dan kun je gebruikmaken van een VPN-verbinding en jouw IP-adres instellen op Nederland. Lees hier meer over de werking van VPN en de beste VPN downloads (met gratis proefperiode!).

Start met 14 dagen gratis Cinetree kijken!

Voordat je beslist of je een Cinetree abonnement afneemt maak je uiteraard eerst gebruik van de gratis proefperiode van 14 dagen. Download Cinetree gratis en kijk of het bij je past. Stap daarna over op een abonnement en krijg iedere maand weer toegang tot een nieuwe selectie maatschappelijke documentaires en films, alsook Cinetree Originals. Of spot je favorieten in de huurcollectie van het online filmhuis, waar je ook zonder een maandabonnement gebruik van kunt maken. Zo kun je losse Cinetree documentaires en films huren!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Media streamen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is HBO Max.