JustWatch downloaden

Gratis JustWatch voor iOS of Android downloaden? Dat kan op Downloaden.nl!

Wat is JustWatch?

JustWatch de handige app om een overzicht te krijgen in het aanbod van streamingdiensten. Er zijn zoveel streamingsdiensten tegewoordig. Hierdoor kan het nog wel eens gebeuren dat je geen idee hebt waar je wat kan kijken. JustWatch geeft je een handig overzicht met nieuwe serie's of films.

Streamingdiensten zijn niet meer weg te denken in deze tijd. Het is de plek gevonden waar wij ons vermaken op een regenachtige dag. Dit jaar zijn er twee nieuwe diensten bij gekomen en niet zomaar twee, namelijk Disney+ en Apple TV+. Als je bij meerdere diensten een abonnement hebt is het soms lastig om bij te houden waar wat nieuw op verschenen is. JustWatch zorgt ervoor dat je het nieuwe aanbod in een oogopslag kan zien. Ook laat deze app nieuwe series én films zien.

Aanbod van streamingdiensten in een app

Het idee van de JustWatch lijkt erg op Film.nl, dit is een Nederlandse dienst waarmee je kan zien waar je een film of serie kan kijken, huren of kopen. Bij JustWatch gaat het iets anders. De app is gratis te  downloaden en bevat geen in-app aankopen. Ook werkt JustWatch samen met grote filmmaatschappijen zoals Universal en Paramount.

JustWatch is helemaal gratis te gebruiken

De app JustWatch werkt in een groot aantal landen waaronder dus ook Nederland en Belgie. In Nederland worden bijna alle diensten ondersteund zelfs Videoland en NPO start. Wanneer je de app opent kun je kiezen om een account te maken, dit kan via Google of Facebook maar je kan je ook registreren met je e-mailadres. Inloggen met je Apple ID wordt helaas niet ondersteund. Het aanmaken van een account is niet verplicht maar wel handig als je gebruik wilt maken van alle functies die de app te bieden heeft.

Hoe werkt JustWatch?

In de app geef je als eerste aan welke series en films je leuk vind. Uit een willekeurige selectie kies je er tien zo dat de app de suggestie op het startscherm kan aanpassen aan jou smaak. Een groot pluspunt van deze app is de new en popular-tabbladen. Bij New zie je een handige tijdlijn met welke serieus en films er onlangs toegevoegd zijn op jouw geselecteerde diensten. Nog een handige functie is ook dat je kan sellecteren op films en serieus die in de aanbieding zijn. Bijvoorbeeld bij Pathé thuis en iTunes Store.

Apple TV-versie van JustWatch

Er is ook een Apple TV versie van JustWatch. Het is een soort universele tv gids, iets wat Apple altijd al voor ogen heeft gehad met de eigen TV app. Alleen het probleem met de tv apps is dat er geen aanbod is van Nederlandse diensten en je Netflix films en series alleen vindt als je er zelf naar opzoekt gaat. Justwatch lost dit probleem in een keer op.

De navigatie in de Apple tv app van JustWatch is even wennen omdat deze niet gebruik maakt van de standaard indeling van alle andere Apple TV apps. Ook ontbreekt in de Apple TV versie Nederlandse diensten, je ziet dus alleen Netflix, Disney+, Apple TV+ en Amazon Prime Video. Zelfs het aanbod van de Itunes Store is in de Apple TV versie niet zichtbaar. Wel kun je net als in de IOS versie sorteren op nieuwe toevoegingen, populaire titels en films en series in je kijklijst zetten. Wanneer je inlogt in beide versies wordt je kijklijst automatisch gesynchroniseerd tussen je apparaten. Vanuit JustWatch op de Apple TV ga je vanuit de serie en filmpagina's naar de streamingsdienst.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Media streamen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is RTL XL.